POVRATAK NA BRZO&FINO

Tri umaka koja govore 100 jezika

-
.

 

Zagrijali ste se za kuhanje? Sjajno, jer uz Brzo & Fino umake odmah možete početi otkrivati jela koja govore 100 jezika, dovoljno ih je zagrijati i preliti!

 

Tri gotova umaka pružit će vam bezbroj mogućnosti i servirati vam inspiraciju za brojna jela i okuse domaće i međunarodnih kuhinja.

Odlučite se za umake spravljene od najkvalitetnijeg vrhnja i prirodnih sastojaka okusa bechamel, šampinjoni ili ribanac u praktičnim 200 gramskim pakiranjima i prepustite otkrivanju novih recepata.

Uz pomoć kremastih umaka, u samo desetak minuta nastaju i ova fina jela.

 

Bešamel umak je u kulinarstvu poznat još i kao bijeli umak ili sauce blanche. Tradicionalno se priprema od zaprške maslaca i brašna u jednakim omjerima te mlijeka. Iako predstavlja jedan od bazičnih umaka talijanske kuhinje, ubrzo se proširio po ostatku Europe, a posebno se dobro uklopio u francuske specijalitete. Osim što se koristi kao osnova za druge umake poput Alfredo, Mornay, Soubise, Crème i Nantua umaka, ključni je sastojak mnogih poznatih jela poput lazanja, cannelonnea, quichea, musake, pastitsija, spätzli, ali i brzih zalogaja à la croque-monsieura (riječ je o zapečenom tostu šunka-sir).

Za sve praktične gurmane koji žele preskočiti proces pripreme, kreativac u kuhinji pripremio je rješenje u vidu gotovog Brzo & Fino bechamel umaka. Dovoljno ga je samo zagrijati!

Otkrijte i koja tri jela ne mogu bez bešamela.

 

Prva asocijacija na sirni umak zasigurno su francuska i švicarska kuhinja. Ipak, umaci s okusom sira brzo su nadrasli fondue i našli svoje mjesto na trpezama diljem svijeta. Meksička kuhinja posebno im je naklonjena! Nije ni čudo, kad kremastom teksturom savršeno upotpunjuju enchilade, quesadille, fajite i burritose, a u svojstvu dipa popularnu grickalicu- nachose. Nešto sjevernije, u Sjedinjenim Američkim Državama, sirni umak udomaćio se u makaronima sa sirom (Mac and cheese), ali vrlo rado koketira i s raznim inačicama burgera.

Za koji god se od navedenih prijedloga odlučili, posegnite za provjereno dobrim Brzo & Fino gotovim umakom s okusom Ribanca, zagrijte ga i prepustite se sirnom užitku.

Ovaj se umak savršeno slaže i s njokama od bundeve, no najbolje da otrijete sami! 

Koja još jela vole Brzo & Fino umak okusa Ribanac, saznajte ovdje.

Gljive su posebno popularne u europskim, kineskim i japanskim kuhinjama, a šampinjoni, zbog primamljivog mirisa i blagog okusa, najzahvalnija vrsta jer se mogu kombinirati uz meso, tjesteninu, rižu, žitarice i povrće… Beef Stroganoff, risotto Milanese, poulet chasseur ili nordijski losos s umakom od šampinjona početne su postaje na gastro putu oko svijeta. Avanturistima predlažemo odvažnije fusion inačice kineskog Kung paoa, japanskog Ramena ili indijske Masale i nepcu ugodnog suputnika, Brzo & Fino umak s okusom šampinjona. Prije “polaska”, potrebno ga je tek zagrijati!

Uz ovaj kremasti umak otkrijte i jela skandinavske kuhinje.