POVRATAK NA BRZO&FINO

Brza & fina jela za svaki dan

-
Vaši saveznici u kuhinji

Brzo & Fino kreativac u kuhinji donosi vam nove jednostavne recepte za brza & fina jela svaki dan!

Lako je kuhati fino kada su vam saveznik Brzo & Fino umaci i kisela vrhnja! Zato smo pripremili knjižicu s deset recepata koja će vas "pokriti" u svim situacijama, svakog dana - od predjela i priloga do glavnih jela!

 

 

A u nastavku otkrijte neke od naših favorita.

Juha od cikle s kiselim vrhnjem

Jednostavna juha spektakularne boje i okusa

Sastojci

500 g cikle

100 g krumpira

200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja

1 manji poriluk

3 žlice ulja

1 l vode ili temeljca

sol, papar, majčina dušica po želji

Priprema

Na ulju pirjajte poriluk nasjeckan na komadiće. Kada uvene, dodajte očišćenu i na kockice narezanu ciklu i krumpir. Podlijte temeljcem ili vodom te začinite po želji. Kuhajte dok cikla i krumpir sasvim ne omekšaju i potom izblendajte. Pri posluživanju u juhu umiješajte kiselo vrhnje.

Mesne okruglice u umaku s okusom šampinjona

Dobro poznate mesne okruglice pripremljene na sasvim nov način

Sastojci

500 g mljevene junetine

½ glavice luka

2 režnja češnjaka

1 jaje

5 žlica krušnih mrvica

200 g Brzo & Fino umaka s okusom šampinjona

2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

2 žlice ulja

sol i papar po želji

Priprema

Pomiješajte meso s razmućenim jajem, krušnim mrvicama, sitno nasjeckanim lukom, češnjakom i peršinom. Začinite po želji i oblikujte u okruglice. Kratko ih popržite na tavici na malo ulja (ne trebaju se termički sasvim obraditi). Okruglice posložite u posudu za pečenje i prelijte umakom s okusom šampinjona. Stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva, otprilike pola sata. Mirisne i sočne zapečene okruglice poslužite uz pire-krumpir ili drugi prilog po želji.

Špageti sa špinatom i umakom od Ribanca

Dokaz da su najukusnija jela s tjesteninom obično ona koja sadrže tek nekoliko probranih sastojaka

Sastojci

100 g špinata

200 g špageta

200 g Brzo & Fino umaka s okusom Ribanca

2 režnja češnjaka

50 g Ribanca

2 žlice maslinova ulja

sol, papar po želji

Priprema

Špagete skuhajte al dente u dobro zasoljenoj vodi. Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckani češnjak i usitnjeni špinat. Kad špinat malo uvene, dodajte umak s okusom Ribanca i prethodno pripremljenu tjesteninu. Začinite po želji i pustite da sve skupa prokuha par minuta. Na kraju dodajte listiće Ribanca po želji.