preloader
Vodič za osvježavajući tjedan

Vodič za osvježavajući tjedan

Zazelenite radni tjedan osvježavajućim kombinacijama salata.

Svježi špinat

Pomiješajte špinat, nasjeckane orahe i krupno ribani Ribanac. Dobrodošli su i grožđice i pinjoli! Začinite s malo maslinova ulja i balzamičnog octa ili limunova soka.

Osvježavajuća salata od mladog luka

Zašto mladi luk ne bi bio u glavnoj ulozi osvježavajuće salate? Sitno ga nasjeckajte i kombinirajte s Brzo & Fino mileramom i Dukat jogurtom.

Salata od marinirane puretine

Pripremite odličnu kombinaciju aromatičnih sastojaka i lagane puretine. Recept potražite ovdje!

Piletina, salata i pinjoli

Na malo maslinova ulja kratko popržite pinjole, a zatim ih izvadite sa strane. U tavu dodajte piletinu, pržite dok ne postane hrskava. Zelenu salatu i rikolu začinite s malo maslinova ulja i limuna ili balzamičnog octa te dodajte piletinu i pinjole.

Salata od celera

Korijen celera odličan je kad se pomiješa sa salatom od jabuka, sira, rotkvica i Brzo & Fino kiselog vrhnja. Pročitajte recept.

 

Iskoristite svaki dan u tjednu za uživanje u salatama koje nam donosi proljeće. Pruži li vam se vikendom prilika za pripremu salate od samoniklog bilja poput potočarki, maslačka ili mladih kopriva, pripazite kako im ne biste uništili okus! Sve su proljetne salate nježne, pa ih začinite na sljedeći način: u posudici s raspršivačem pomiješajte maslinovo ulje, malo soli i samo malo octa te ih tek pred serviranje lagano poprskajte.