preloader
Tri najbolja proljetna quichea

Tri najbolja proljetna quichea

Pripremite svoje najdraže tijesto za quiche i iskušajte ove tri ukusne proljetne pite koje se mogu jesti za doručak, ručak ili večeru, ali i ponijeti na posao ili u planinu

Trapist, mladi špinat i luk

Naribajte oko 90 g Sirela Trapista, a luk sitno nasjeckajte pa dinstajte 4 - 5 minuta prije nego što na njega stavite 400 g mladog špinata, mrvu papra i malo timijana. Kuhajte još dvije minute i dosolite. Umutite u povrće mješavinu 3 jaja i 250 ml mlijeka, pa sve izlijte na prethodno ohlađeno tijesto i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.

Šparoge, mladi luk i feta sir

Desetak šparoga, pola kilograma mladog špinata i četiri mlada luka glavni su sastojci ovog quichea. Povrće prodinstajte i dobro ocijedite sav višak tekućine. U 250 ml mlijeka razmutite 5 većih jaja te dodajte 115 g smrvljene Salakis fete i 200 g nasjeckane Galbani mozzarelle. Posolite, popaprite i prelijte po povrću posloženom po tijestu. Pecite 45 minuta na 180 stupnjeva i poslužite nakon što se malo ohladi.

Rikola, ovčji sir i karamelizirani luk

Na već pečeno tijesto poslažite dvije šake rikole, 70 dag ovčjeg sira u komadima i jedan karamelizirani ljubičasti luk. Zalijte posoljenom mješavinom 3 jaja i 2 žlice grčkog jogurta pa pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Poslužite s rikolom. Uživajte!