preloader
Gurmanski sendviči - prijedlozi kako kruh pretvoriti u pravu deliciju

Gurmanski sendviči - prijedlozi kako kruh pretvoriti u pravu deliciju

Dvije kriške kruha ili prerezano pecivo mogu postati delikatesa, potrebno je samo malo mašte i dobrih namirnica. 

Ako vam je dosadila formula dvije kriške sira i dvije-tri kriške šunke, a ne znate kako sendvič pretvoriti u vrhunsku deliciju, evo naših savjeta:

  • kruh obilno premažite omiljenim sirnim namazom
  • obavezno ubacite svježe povrće - na kolutove rezanu rajčicu, na listiće rezani krastavac, koji list zelene salate (iceberg ili kristalke) i rikole, što to će vašem sendviču dati svježinu
  • šunku ili salamu zamijenite pečenom piletinom, tanko rezanim biftekom, pohanim bukovačama ili filetom grilane ribe

 

Sendvič je posljednjih godina doživio pravu preobrazbu - od običnog, dosadnog obroka postao je gurmanski zalogaj, i to kakav!

  • sendvič možete napraviti i od grilanog povrća (patlidžana, tikvica, gljiva), ali i pečenih jaja, odnosno s omletom od jaja i sira
  • umjesto sirnog namaza možete upotrijebiti maslac, omiljenu majonezu ili neki od umaka koji ste napravili po vlastitom ukusu
  • ono što će vaš sendvič učiniti stvarno posebnim i svježim je salatica poznata pod imenom coleslaw, za koju vam je potrebno malo ribanog kupusa, mrkve i celera, majoneze, vrhnja, soli i papra – sve to dobro izmiješajte i ubacite u sendvič

Sendvič je posljednjih godina doživio pravu preobrazbu - od običnog, dosadnog obroka postao je gurmanski zalogaj, i to kakav!

  • ako volite tople sendviče, ispecite ih u tavi – premažite kriške kruha maslacem i sa svih strana lagano zapecite na suhoj tavi, potom na jednu krišku položite sir i šunku, poklopite drugom i pecite dok se sir ne rastopi, a kruh ne poprimi zlatnu boju; izvadite sendvič pa u tavu kapnite ulja i ispecite jaje na oko; dodajte ga u sendvič i poslužite uz malo matovilca sa strane.

 

Uživajte svakodnevno u novim kombinacijama! Pretvorite sendvič u pravu malu deliciju!