preloader
Zeleno gnijezdo
ALTERNATIVNI
PREGLED

Zeleno gnijezdo

autor: Lea Filipović

Sastojci ZA 4 OSOBE


Umak
500 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
2 žlice
kopra
2 žlice
limuna
Po potrebi
soli
po potrebi
papra
po želji
parmezana
Zeleni rezanci
1 pakiranje (cca 500 g)
zelenih rezanaca

Priprema

1.

Stavimo kuhati zelene rezance u posoljenu vodu. Dok se kuhaju stavimo kuhati umak. U tavicu stavimo kopar i zalijemo ga sa limunovim sokom toliko da ga pokrije. Prepržimo toliko da sok ispari a zatim zalijemo vrhnjem za kuhanje,dodamo parmezan i začinimo po želji. Ostavimo da ključa 1 minutu i onda je gotovo. 

2.

Od kuhanih zelenih rezanaca oblikujemo gnijezdo, zalijemo umakom i ukrasimo cherry rajčicama. Po želji možemo dodati u umak prepržene slanine ili poslužiti uz pečeno meso.

DUKAT BRZO & FINO

Zeleno gnijezdo

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Umak

Naziv Količina
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 500 ml
kopra 2 žlice
limuna 2 žlice
soli Po potrebi
papra po potrebi
parmezana po želji

Zeleni rezanci

Naziv Količina
zelenih rezanaca 1 pakiranje (cca 500 g)

PRIPREMA:

  1. Stavimo kuhati zelene rezance u posoljenu vodu. Dok se kuhaju stavimo kuhati umak. U tavicu stavimo kopar i zalijemo ga sa limunovim sokom toliko da ga pokrije. Prepržimo toliko da sok ispari a zatim zalijemo vrhnjem za kuhanje,dodamo parmezan i začinimo po želji. Ostavimo da ključa 1 minutu i onda je gotovo. 

  2. Od kuhanih zelenih rezanaca oblikujemo gnijezdo, zalijemo umakom i ukrasimo cherry rajčicama. Po želji možemo dodati u umak prepržene slanine ili poslužiti uz pečeno meso.