preloader
Zeleni rezanci sa lososom i škampima
ALTERNATIVNI
PREGLED

Zeleni rezanci sa lososom i škampima

autor: Božica Trnka

Sastojci ZA 2 OSOBE


Za umak
1dcl
maslinova ulja
10 dkg
lososa bez kosti
10
škampi - repova
20 dkg
zelenih rezanaca
1dcl
vina
1dcl
crvenog Brzo & Fino vrhnja
1dcl
ribljeg temeljca
Začini
2
sjeckanog mladog luka
1 čehuljica
sjeckanog češnjaka
5 grančica s listićima
sjeckanog svježeg peršina
prstohvat
soli i papra

Priprema

1.
Losos i škampe kratko prokuhati u povrtnom temeljcu. Očistiti od kosti i ljuštura.
2.

Na maslinovom ulju prodinstati mladi luk, češnjak, sjeckano lišće svježeg peršina. Podlijevati sa bijelim vinom i temeljcem. 

3.

U umak dodati očišćene komadiće lososa i repove škampa. 

4.

U slanoj vodi skuhati zelene rezance, procijediti ih. 

5.

U umak dodati 1 dl vrhnja.

6.

U umak dodati zelene rezance.

DUKAT BRZO & FINO

Zeleni rezanci sa lososom i škampima

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Za umak

Naziv Količina
maslinova ulja 1dcl
lososa bez kosti 10 dkg
škampi - repova 10
zelenih rezanaca 20 dkg
vina 1dcl
crvenog Brzo & Fino vrhnja 1dcl
ribljeg temeljca 1dcl

Začini

Naziv Količina
sjeckanog mladog luka 2
sjeckanog češnjaka 1 čehuljica
sjeckanog svježeg peršina 5 grančica s listićima
soli i papra prstohvat

PRIPREMA:

  1. Losos i škampe kratko prokuhati u povrtnom temeljcu. Očistiti od kosti i ljuštura.
  2. Na maslinovom ulju prodinstati mladi luk, češnjak, sjeckano lišće svježeg peršina. Podlijevati sa bijelim vinom i temeljcem. 

  3. U umak dodati očišćene komadiće lososa i repove škampa. 

  4. U slanoj vodi skuhati zelene rezance, procijediti ih. 

  5. U umak dodati 1 dl vrhnja.

  6. U umak dodati zelene rezance.