preloader
Zdravoseljački
ALTERNATIVNI
PREGLED

Zdravoseljački

autor: Blanka Vrgoc

Sastojci ZA 2 OSOBE


ŽGANCI
100 ml
kukuruzne krupice
oko 50-100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
KOBASICE
1-2 po osobi (ovisno o velični)
kobasice - paziti da su pravljene u prirodnom crijevu

Priprema

1.

Žgance staviti u hladnu vodu s malo ulja i soli, pustiti da zavriju i "popiju" vodu na srednjoj vatri. Kad su gotovi, dodati vrhnje za kuhanje (dok ne postanu kremasti kao krumpir pire) i začine po izboru.

2.
Kobasice narezati da komade, izbosti crijevo i staviti u lonac, podliti s vrlo malo ulja i vode, poklopiti i pustiti da se peku, okrenuti nakon nekoliko minuta.
3.

Servirati zajedno - vruće!

DUKAT BRZO & FINO

Zdravoseljački

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

ŽGANCI

Naziv Količina
kukuruzne krupice 100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje oko 50-100 ml

KOBASICE

Naziv Količina
kobasice - paziti da su pravljene u prirodnom crijevu 1-2 po osobi (ovisno o velični)

PRIPREMA:

  1. Žgance staviti u hladnu vodu s malo ulja i soli, pustiti da zavriju i "popiju" vodu na srednjoj vatri. Kad su gotovi, dodati vrhnje za kuhanje (dok ne postanu kremasti kao krumpir pire) i začine po izboru.

  2. Kobasice narezati da komade, izbosti crijevo i staviti u lonac, podliti s vrlo malo ulja i vode, poklopiti i pustiti da se peku, okrenuti nakon nekoliko minuta.
  3. Servirati zajedno - vruće!