preloader
Zdrava tjestenina u laganom umaku od špinata
ALTERNATIVNI
PREGLED

Zdrava tjestenina u laganom umaku od špinata

autor: Matea Grabovica

Sastojci ZA 3 OSOBE


Za umak:
1
luk
200-300 g
mladog špinata
200 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
100-200 g
domaće buđole
250 g
integralne tjestenine

Priprema

1.
Narezati luk i buđolu na kockice pa staviti da se pirja na laganoj vatri. Istovremeno staviti tjesteninu da se kuha u kipućoj vodi.
Zdrava tjestenina u laganom umaku od špinata
2.
Oprati špinat te ga natrgati u multipraktik. Dodati vrhnje za kuhanje i izmiksati u homogenu masu.
Zdrava tjestenina u laganom umaku od špinata
3.
Izmiksani špinat s vrhnjem dodati na pirjani luk i buđolu. Dodati začine po želji (sol, papar, origano). Kuhati na laganoj vatri dok lagano ne zavrije.
Zdrava tjestenina u laganom umaku od špinata
4.
U gotovi umak dodati tjesteninu i to je to. Dobar tek :)

DUKAT BRZO & FINO

Zdrava tjestenina u laganom umaku od špinata

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

Za umak:

Naziv Količina
luk 1
mladog špinata 200-300 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 200 g
domaće buđole 100-200 g
integralne tjestenine 250 g

PRIPREMA:

  1. Narezati luk i buđolu na kockice pa staviti da se pirja na laganoj vatri. Istovremeno staviti tjesteninu da se kuha u kipućoj vodi.
  2. Oprati špinat te ga natrgati u multipraktik. Dodati vrhnje za kuhanje i izmiksati u homogenu masu.
  3. Izmiksani špinat s vrhnjem dodati na pirjani luk i buđolu. Dodati začine po želji (sol, papar, origano). Kuhati na laganoj vatri dok lagano ne zavrije.
  4. U gotovi umak dodati tjesteninu i to je to. Dobar tek :)