preloader
Zapečeni kineski kupus
ALTERNATIVNI
PREGLED

Zapečeni kineski kupus

autor: Ankica Šišak

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
1 kg
kineskoga kupusa
1,5 l
povrtne juhe
2 dl
Brzo & Fino kiselog vrhnja
1
glavica luka
100 g
pečene šunke
po želji
sol, papar i muškatni oraščić
1 žlica
peršina
100 g
President ementalera

Priprema

1.

Kineski kupus očistiti i izrezati na četvrtine pazeći da se ne raspadne.

2.

Juhu zakuhati. Kineski kupus kuhati u juhi oko 10 minuta dok ne omekša, a potom pažljivo izvaditi šupljikavom žlicom i ocijediti.

3.

Kuhane četvrtine kineskog kupusa staviti u namašćeni kalup. Preliti začinjenim Brzo & Fino kiselim vrhnjem i posuti naribanim sirom. Peći u pećnici 10-15 minuta na 200 stupnjeva.

4.

Poslužiti kao prilog ili kao samostalno dijetalno jelo.

DUKAT BRZO & FINO

Zapečeni kineski kupus

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
kineskoga kupusa 1 kg
povrtne juhe 1,5 l
Brzo & Fino kiselog vrhnja 2 dl
glavica luka 1
pečene šunke 100 g
sol, papar i muškatni oraščić po želji
peršina 1 žlica
President ementalera 100 g

PRIPREMA:

  1. Kineski kupus očistiti i izrezati na četvrtine pazeći da se ne raspadne.

  2. Juhu zakuhati. Kineski kupus kuhati u juhi oko 10 minuta dok ne omekša, a potom pažljivo izvaditi šupljikavom žlicom i ocijediti.

  3. Kuhane četvrtine kineskog kupusa staviti u namašćeni kalup. Preliti začinjenim Brzo & Fino kiselim vrhnjem i posuti naribanim sirom. Peći u pećnici 10-15 minuta na 200 stupnjeva.

  4. Poslužiti kao prilog ili kao samostalno dijetalno jelo.