preloader
Zapečene punjene gljive
ALTERNATIVNI
PREGLED

Zapečene punjene gljive

autor: Ivana Šandrić

Sastojci ZA 4 OSOBE


Za nadjev
50g
sjeckanog poriluka
20 g
ribanog sira Podravca
prstohvat, žlica
soli, papra, maslinovog ulja, origana
1 žlica
pelata ili umaka od rajčice
10 g
krušnih mrvica
500 g
gljiva

Priprema

1.

Očistite prvo šampinjone i odvojite od stapki. Stapke narežite na krugove isto kao i poriluk, pa prodinstajte na maslinovom ulju. Posolite i popaprite. 

2.

Dinstajte kratko samo da gljive puste tekućinu. Pred kraj dodajte rajčicu. Na kraju dinstanja dodajte origano. Ja sam još nadjev začinila i sa umakom od peršina. 

3.

U blender smiksam maslinovo ulje, listiće peršina, sol, češnjak i malo vode. Može stajati u hladnjaku dugo, a super je za začiniti nadjeve, šug, rižu. 

4.

Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Smjesom punite gljive. Naribajte sir i dodajte na svaku gljivu. Utisnite nadjev pa svaku gljivu pospite krušnim mrvicama. Najlakše je posipati žličicom. Ovako pripremljene gljive stavite peći na 200 C-25 minuta.

DUKAT BRZO & FINO

Zapečene punjene gljive

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Za nadjev

Naziv Količina
sjeckanog poriluka 50g
ribanog sira Podravca 20 g
soli, papra, maslinovog ulja, origana prstohvat, žlica
pelata ili umaka od rajčice 1 žlica
krušnih mrvica 10 g
gljiva 500 g

PRIPREMA:

  1. Očistite prvo šampinjone i odvojite od stapki. Stapke narežite na krugove isto kao i poriluk, pa prodinstajte na maslinovom ulju. Posolite i popaprite. 

  2. Dinstajte kratko samo da gljive puste tekućinu. Pred kraj dodajte rajčicu. Na kraju dinstanja dodajte origano. Ja sam još nadjev začinila i sa umakom od peršina. 

  3. U blender smiksam maslinovo ulje, listiće peršina, sol, češnjak i malo vode. Može stajati u hladnjaku dugo, a super je za začiniti nadjeve, šug, rižu. 

  4. Maknite s vatre i pustite da se ohladi. Smjesom punite gljive. Naribajte sir i dodajte na svaku gljivu. Utisnite nadjev pa svaku gljivu pospite krušnim mrvicama. Najlakše je posipati žličicom. Ovako pripremljene gljive stavite peći na 200 C-25 minuta.