preloader
Zapečenac od brokule i sira
ALTERNATIVNI
PREGLED

Zapečenac od brokule i sira

autor: Diana Čop

Sastojci ZA 1 OSOBU


Souffle
1
jaje
1 žlica
svježeg kravljeg sira
2 žlice
krupno ribanog Parmigiana Reggiana
150 g
kuhane brokule
prstohvat
soli
po želji
papra
po želji
vlasca
po želji
muškatnog oraščića

Priprema

1.
U zdjeli pomiješajte jedno cijelo jaje sa svježim sirom i krupno naribanim sirom Parmigiano Reggiano. Dodajte prstohvat soli, malo papra, malo ribanog muškatnog oraščića i prstohvat vlasca. Začine možete prilagoditi vlastitom ukusu.
2.
U smjesu od jaja i sira dodajte vilicom zgnječenu kuhanu brokulu (odredite sami koliko krupne ili sitne komadiće želite) te promiješajte da dobijete ujednačenu smjesu.
3.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite vatrostalnu posudicu (to može biti keramička posudica za souffle ili veća šalica, a možete iskoristiti i kalup za muffine), u njega ulijte smjesu te stavite peći u zagrijanu pećnicu 25 minuta.

4.
Ovaj zapečenac može biti samostalno jelo ili prilog, a fin je i kada se ohladi. Dobar tek!

DUKAT BRZO & FINO

Zapečenac od brokule i sira

ZA 1 OSOBU

SASTOJCI:

Souffle

Naziv Količina
jaje 1
svježeg kravljeg sira 1 žlica
krupno ribanog Parmigiana Reggiana 2 žlice
kuhane brokule 150 g
soli prstohvat
papra po želji
vlasca po želji
muškatnog oraščića po želji

PRIPREMA:

  1. U zdjeli pomiješajte jedno cijelo jaje sa svježim sirom i krupno naribanim sirom Parmigiano Reggiano. Dodajte prstohvat soli, malo papra, malo ribanog muškatnog oraščića i prstohvat vlasca. Začine možete prilagoditi vlastitom ukusu.
  2. U smjesu od jaja i sira dodajte vilicom zgnječenu kuhanu brokulu (odredite sami koliko krupne ili sitne komadiće želite) te promiješajte da dobijete ujednačenu smjesu.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite vatrostalnu posudicu (to može biti keramička posudica za souffle ili veća šalica, a možete iskoristiti i kalup za muffine), u njega ulijte smjesu te stavite peći u zagrijanu pećnicu 25 minuta.

  4. Ovaj zapečenac može biti samostalno jelo ili prilog, a fin je i kada se ohladi. Dobar tek!