preloader
Vruća tuna s paštom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Vruća tuna s paštom

autor: Mateja Andrašek

Sastojci ZA 5 OSOBA


Tijesto
500 g
špageta
Umak od tune
370 g
tune
700 ml
pasirane rajčice
1
luk

Priprema

1.
Luk narezati na kockice te ga dinstati na malo ulja dok ne postane staklast.
2.
Dodati pasiranu rajčicu. Nakon 5 minuta dodati ocjeđenu tunu i začine ( mljevenu papriku, vegetu, sol, papar, bosiljak, origano i ružmarin). Ukoliko je potrebno dodati i malo šećera. Za to vrijeme skuhati tjesteninu . Umak kuhati na laganoj vatri dok ne postane gust (cca 10-15min).
3.
Tijesto ocijediti te mu dodati umak od tune. Dobro ga izmješati kako bi se tijesto i umak lijepo spojili.

DUKAT BRZO & FINO

Vruća tuna s paštom

ZA 5 OSOBA

SASTOJCI:

Tijesto

Naziv Količina
špageta 500 g

Umak od tune

Naziv Količina
tune 370 g
pasirane rajčice 700 ml
luk 1

PRIPREMA:

  1. Luk narezati na kockice te ga dinstati na malo ulja dok ne postane staklast.
  2. Dodati pasiranu rajčicu. Nakon 5 minuta dodati ocjeđenu tunu i začine ( mljevenu papriku, vegetu, sol, papar, bosiljak, origano i ružmarin). Ukoliko je potrebno dodati i malo šećera. Za to vrijeme skuhati tjesteninu . Umak kuhati na laganoj vatri dok ne postane gust (cca 10-15min).
  3. Tijesto ocijediti te mu dodati umak od tune. Dobro ga izmješati kako bi se tijesto i umak lijepo spojili.