preloader
Touch by Naranča
ALTERNATIVNI
PREGLED

Touch by Naranča

autor: Tomislav Krčelić

Sastojci ZA 2 OSOBE


Namirnice
200 g
piletine
100 g
tjestenine (špageta)
1
tikvica
1
mrkva
1
naranča
Začini
1 čajna žličica
đumbir u prahu
po želji
sol
po želji
papar

Priprema

1.
Potrebne glavne namirnice.
Touch by Naranča
2.
Narezati na trakice piletinu, tikvicu i mrkvu. Iscijediti naranču te u sok pomiješati žličicu đumbira u prahu. Za to vrijeme staviti kuhati tjesteninu koja mora biti al dente.
Touch by Naranča
3.

U tavi peći piletinu do lagano zlatne boje, zatim dodati mrkvu i tikvice, posoliti i popapriti te peći 3-5 min na srednje jakoj vatri. Povrće također mora biti al dente. Preporučam raditi u woku.

4.
Kad je povrće omekšalo dodati sok od naranče u koji smo prethodno dodali đumbir u prahu i prokrčkati na jačoj vatri da aroma naranče i đumbira prožme namirnice.
5.
Ubrzo zatim dodati tjesteninu sve zajedno promiješati, maknuti s vatre i poslužiti.
Touch by Naranča

DUKAT BRZO & FINO

Touch by Naranča

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Namirnice

Naziv Količina
piletine 200 g
tjestenine (špageta) 100 g
tikvica 1
mrkva 1
naranča 1

Začini

Naziv Količina
đumbir u prahu 1 čajna žličica
sol po želji
papar po želji

PRIPREMA:

  1. Potrebne glavne namirnice.
  2. Narezati na trakice piletinu, tikvicu i mrkvu. Iscijediti naranču te u sok pomiješati žličicu đumbira u prahu. Za to vrijeme staviti kuhati tjesteninu koja mora biti al dente.
  3. U tavi peći piletinu do lagano zlatne boje, zatim dodati mrkvu i tikvice, posoliti i popapriti te peći 3-5 min na srednje jakoj vatri. Povrće također mora biti al dente. Preporučam raditi u woku.

  4. Kad je povrće omekšalo dodati sok od naranče u koji smo prethodno dodali đumbir u prahu i prokrčkati na jačoj vatri da aroma naranče i đumbira prožme namirnice.
  5. Ubrzo zatim dodati tjesteninu sve zajedno promiješati, maknuti s vatre i poslužiti.