preloader
Toplo-hladna salata
ALTERNATIVNI
PREGLED

Toplo-hladna salata

autor: Beata Gereci Wirth

Sastojci ZA 2 OSOBE


Za salatu
20 dag
piletina
2
jaje
300 dag
povrće - matovilac, mrkva, paprika
5 dag
feta sir
1
kiselo vrhnje

Priprema

1.

Piletinu narezati na kockice ili trakice, začiniti sa soli i paprom te kratko zapeći na tavici. Za to vrijeme skuhati ili ispeći dva jaja (" na oko") te naribati mrkvu i narezati svježu papriku.

2.
Na tanjur staviti oprani matovilac, na njega toplu piletinu, povrće i feta sir. Za preljev, u zdjelici pomješati kiselo vrhnje s malo aceto balsamica i peršina. Preliti preko salate te staviti pečeno jaje ili skuhano narezano na četvrtine.

DUKAT BRZO & FINO

Toplo-hladna salata

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Za salatu

Naziv Količina
piletina 20 dag
jaje 2
povrće - matovilac, mrkva, paprika 300 dag
feta sir 5 dag
kiselo vrhnje 1

PRIPREMA:

  1. Piletinu narezati na kockice ili trakice, začiniti sa soli i paprom te kratko zapeći na tavici. Za to vrijeme skuhati ili ispeći dva jaja (" na oko") te naribati mrkvu i narezati svježu papriku.

  2. Na tanjur staviti oprani matovilac, na njega toplu piletinu, povrće i feta sir. Za preljev, u zdjelici pomješati kiselo vrhnje s malo aceto balsamica i peršina. Preliti preko salate te staviti pečeno jaje ili skuhano narezano na četvrtine.