preloader
Topla čokoladna torta
ALTERNATIVNI
PREGLED

Topla čokoladna torta

autor: Ivana Kosanović

Sastojci ZA 5 OSOBA


slastice
250 g
70% crne čokolade
5
jaja
2 žlice
konjaka
1 žličica
ribane narančine korice
prstohvat
soli

Priprema

1.
Čokoladu sa pola čaše vode rastopiti u vodenoj kupelji.
2.
Razdvojiti jaja, žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke sa prstohvatom soli izmiksati u čvrst snijeg.
3.
Rastopljenu čokoladu izvaditi iz kupelji, te joj dodati konjak i polovicu ribane narančine korice. Dobro pomiješati u bogatu kremu.
4.
Pustiti 3 minute da se ohladi, zatim u kremu umiješati žutanjke. Oprezno potom sa drvenom kuhačom ili špatulom dodati i snijeg od bjelanjaka.
5.

Tu rahlu smjesu uliti u kalup za tortu, 5 cm visoko. Kalup prethodno možete obložiti i papirom za pečenje. Posuti ostatkom naribane narančine korice.

6.

Peći 20 minuta na 100 stupnjeva.

DUKAT BRZO & FINO

Topla čokoladna torta

ZA 5 OSOBA

SASTOJCI:

slastice

Naziv Količina
70% crne čokolade 250 g
jaja 5
konjaka 2 žlice
ribane narančine korice 1 žličica
soli prstohvat

PRIPREMA:

  1. Čokoladu sa pola čaše vode rastopiti u vodenoj kupelji.
  2. Razdvojiti jaja, žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke sa prstohvatom soli izmiksati u čvrst snijeg.
  3. Rastopljenu čokoladu izvaditi iz kupelji, te joj dodati konjak i polovicu ribane narančine korice. Dobro pomiješati u bogatu kremu.
  4. Pustiti 3 minute da se ohladi, zatim u kremu umiješati žutanjke. Oprezno potom sa drvenom kuhačom ili špatulom dodati i snijeg od bjelanjaka.
  5. Tu rahlu smjesu uliti u kalup za tortu, 5 cm visoko. Kalup prethodno možete obložiti i papirom za pečenje. Posuti ostatkom naribane narančine korice.

  6. Peći 20 minuta na 100 stupnjeva.