preloader
Tomato confit: Aromatične pečene rajčice
ALTERNATIVNI
PREGLED

Tomato confit: Aromatične pečene rajčice

autor: Sandra Rončević

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
15
većih cherry rajčica ili rajčica druge sorte (najbolje šljivar)
2-3 režnja
češnjaka
malo
svježeg ružmarina
malo
svježe majčine dušice (može i sušene)
malo
soli
malo
maslinova ulja

Priprema

1.

Pripremite sve sastojke.

Tomato confit: Aromatične pečene rajčice
2.

Rajčice prerežite na pola, stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite, na svaku stavite listić češnjaka, ružmarin i majčinu dušicu. Pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180° oko 90 minuta, dok se češnjak lijepo ne zapeče, a rajčice ne dobiju fino pečeni rub.

Tomato confit: Aromatične pečene rajčice
3.

Izvadite iz pećnice i pustite da se rajčice ohlade jedno 10 minuta. Rajčice će biti mekane na dodir i sočne (za razliku od rajčica sušenih u pećnici ili na suncu).

Tomato confit: Aromatične pečene rajčice
4.

Služite ih na tostiranom kruhu kao bruschette. Slobodno dodajte i malo sira Ribanca.

Tomato confit: Aromatične pečene rajčice
5.

Hladne rajčice možete složiti u staklenku, zaliti maslinovim uljem pa koristiti po potrebi, izvrsne su u salatama ili kao dodatak umacima za tjesteninu. Ovako spremljene rajčice možete čuvati u hladnjaku do 10 dana.

Tomato confit: Aromatične pečene rajčice

DUKAT BRZO & FINO

Tomato confit: Aromatične pečene rajčice

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
većih cherry rajčica ili rajčica druge sorte (najbolje šljivar) 15
češnjaka 2-3 režnja
svježeg ružmarina malo
svježe majčine dušice (može i sušene) malo
soli malo
maslinova ulja malo

PRIPREMA:

  1. Pripremite sve sastojke.

  2. Rajčice prerežite na pola, stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Posolite, na svaku stavite listić češnjaka, ružmarin i majčinu dušicu. Pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180° oko 90 minuta, dok se češnjak lijepo ne zapeče, a rajčice ne dobiju fino pečeni rub.

  3. Izvadite iz pećnice i pustite da se rajčice ohlade jedno 10 minuta. Rajčice će biti mekane na dodir i sočne (za razliku od rajčica sušenih u pećnici ili na suncu).

  4. Služite ih na tostiranom kruhu kao bruschette. Slobodno dodajte i malo sira Ribanca.

  5. Hladne rajčice možete složiti u staklenku, zaliti maslinovim uljem pa koristiti po potrebi, izvrsne su u salatama ili kao dodatak umacima za tjesteninu. Ovako spremljene rajčice možete čuvati u hladnjaku do 10 dana.