preloader
Tikvice sa skutom i kiselim vrhnjem
ALTERNATIVNI
PREGLED

Tikvice sa skutom i kiselim vrhnjem

autor: Andrijana Mičević

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci
2
tikvice srednje veličine
100 g
šampinjona
1 glavica
crvenog luka
300 g
skute od kravljeg mlijeka
200 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 12%
prema potrebi
soli
2 -3 žlice
ulja
prema potrebi
Vegete

Priprema

1.

Na sitno narežite luk i šampinjone. Tikvice izdubite , a unutrašnjost koju ste izvadili narežite na sitno.

2.

Na ulju popržite luk dok ne dobije zlatnožutu boju te dodajte tikvice i šampinjone. Dinstajte na laganoj vatri te po potrebi dodajte vodu ako se počne lijepiti za stijenku posude.

3.

Kada je gotovo dio odvojite i dodajte skutu i kiselo vrhnje te promiješajte. Po želji začinite solju ili vegetom.

4.

Dio tikvica koji vam je preostao posolite i lagano propecite u pećnici prema vašoj želji. Nakon toga napunite ih smjesom skute, kiselog vrhnja i povrća. Preostalo povrće dodajte kao prilog. Dobar tek!

DUKAT BRZO & FINO

Tikvice sa skutom i kiselim vrhnjem

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
tikvice srednje veličine 2
šampinjona 100 g
crvenog luka 1 glavica
skute od kravljeg mlijeka 300 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja 12% 200 g
soli prema potrebi
ulja 2 -3 žlice
Vegete prema potrebi

PRIPREMA:

  1. Na sitno narežite luk i šampinjone. Tikvice izdubite , a unutrašnjost koju ste izvadili narežite na sitno.

  2. Na ulju popržite luk dok ne dobije zlatnožutu boju te dodajte tikvice i šampinjone. Dinstajte na laganoj vatri te po potrebi dodajte vodu ako se počne lijepiti za stijenku posude.

  3. Kada je gotovo dio odvojite i dodajte skutu i kiselo vrhnje te promiješajte. Po želji začinite solju ili vegetom.

  4. Dio tikvica koji vam je preostao posolite i lagano propecite u pećnici prema vašoj želji. Nakon toga napunite ih smjesom skute, kiselog vrhnja i povrća. Preostalo povrće dodajte kao prilog. Dobar tek!