preloader
Tatin zapečeni krumpir
ALTERNATIVNI
PREGLED

Tatin zapečeni krumpir

autor: Milica Blagović

Sastojci ZA 4 OSOBE


Potrebno za pripremu
60 dag
krumpira
40 dag
mljevenog mesa
4
jaja
2
luka
3 velike žlice
Brzo & Fino kiselog vrhnja
po želji
soli, vegete, crnog papra, malo masnoće

Priprema

1.
Oguliti krumpir, narezati na kolutiće oko 3-4 mm širine, staviti u vodu, posoliti i prokuhati. Kad je kuhan procijediti.
2.

Očistiti luk, usitniti, staviti u posudu, zalijevati s malo vode, prodinstati na vatri, posoliti, dodati mljeveno meso, crni papar, vegetu po želji. Masnoća nije potrebna, jer će je pustiti meso prilikom dinstanja.

3.
Uključiti pećnicu.
4.
U tepsiju koju ste malo premazali masnoćom, mi to radimo maslacem, staviti red procjeđenog kuhanog krumpira, red dinstanog mesa, red krumpira, red dinstanog mesa.
5.

Umutiti jaja 3 jaja, posoliti ih i zaliti meso i krumpir.

6.

Tri velike žlice vrhnja gušćeg izmutiti s jednim jajetom i malo vegete ili soli, polako polijevati po najgornjem sloju mesa dok ne potrošite preljev.

7.

Staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeče na oko 200 stupnjeva oko 25 minuta, dok preljev ne poprimi malo zlaćanu boju.

8.
Izvaditi i poslužiti vruće, a može se jesti i hladno.
9.
Dobar tek.
Tatin zapečeni krumpir

DUKAT BRZO & FINO

Tatin zapečeni krumpir

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Potrebno za pripremu

Naziv Količina
krumpira 60 dag
mljevenog mesa 40 dag
jaja 4
luka 2
Brzo & Fino kiselog vrhnja 3 velike žlice
soli, vegete, crnog papra, malo masnoće po želji

PRIPREMA:

  1. Oguliti krumpir, narezati na kolutiće oko 3-4 mm širine, staviti u vodu, posoliti i prokuhati. Kad je kuhan procijediti.
  2. Očistiti luk, usitniti, staviti u posudu, zalijevati s malo vode, prodinstati na vatri, posoliti, dodati mljeveno meso, crni papar, vegetu po želji. Masnoća nije potrebna, jer će je pustiti meso prilikom dinstanja.

  3. Uključiti pećnicu.
  4. U tepsiju koju ste malo premazali masnoćom, mi to radimo maslacem, staviti red procjeđenog kuhanog krumpira, red dinstanog mesa, red krumpira, red dinstanog mesa.
  5. Umutiti jaja 3 jaja, posoliti ih i zaliti meso i krumpir.

  6. Tri velike žlice vrhnja gušćeg izmutiti s jednim jajetom i malo vegete ili soli, polako polijevati po najgornjem sloju mesa dok ne potrošite preljev.

  7. Staviti u zagrijanu pećnicu da se zapeče na oko 200 stupnjeva oko 25 minuta, dok preljev ne poprimi malo zlaćanu boju.

  8. Izvaditi i poslužiti vruće, a može se jesti i hladno.
  9. Dobar tek.