preloader
Tart od bundeve s pikantnim punjenjem
ALTERNATIVNI
PREGLED

Tart od bundeve s pikantnim punjenjem

autor: Nenad Šestan

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
4
jaja
250 g
brašna
5 žlica
ulja
prstohvat
sol
prstohvat
papar
žličica
timijana
3 žlice
peršina
4
mlada luka
žličica
praška za pecivo
125 g
šunke
125 g
mekog sira
275 g
mladog sira
400 g
bundeve
malo
soli i papra
po želji
čili papričice

Priprema

1.

Od brašna, praška za pecivo, timijana, 125 g mekanog sira, 3 žlice ulja i 1 jaja zamijesiti glatko tijesto. Pokriveno držati u frižideru oko 15 minuta. 

2.

Bundevu oprati, očistiti i zajedno sa korom isijeći u 0,5 cm velike komade. Mladi luk oprati, očistiti, isijeći na prstenove. Zagrijati 2 žlice ulja, pa komade bundeve i kolutiće luka pržiti oko 10 minuta. 

3.

Preostala jaja pomiješati sa ostatkom sira. Dodati kockice mekanog sira i šunke i sjeckani peršin. Spojiti sa dinstanim povrćem i sve dobro začiniti sa soli i paprom.  

4.

Pećnicu zagrijati na 180 C. Pleh dobro podmazati. Tijesto stanjiti na dasci koju ste posuli brašnom, prebaciti u kalup i podići uz rubove kalupa. Smjesu od bundeve i sira ravnomjerno nanijeti preko tijesta. Tart peći u prethodno zagrijanoj pećnici najmanje 40 minuta. Servirati dok je topao uz neku od salata po želji. 

DUKAT BRZO & FINO

Tart od bundeve s pikantnim punjenjem

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
jaja 4
brašna 250 g
ulja 5 žlica
sol prstohvat
papar prstohvat
timijana žličica
peršina 3 žlice
mlada luka 4
praška za pecivo žličica
šunke 125 g
mekog sira 125 g
mladog sira 275 g
bundeve 400 g
soli i papra malo
čili papričice po želji

PRIPREMA:

  1. Od brašna, praška za pecivo, timijana, 125 g mekanog sira, 3 žlice ulja i 1 jaja zamijesiti glatko tijesto. Pokriveno držati u frižideru oko 15 minuta. 

  2. Bundevu oprati, očistiti i zajedno sa korom isijeći u 0,5 cm velike komade. Mladi luk oprati, očistiti, isijeći na prstenove. Zagrijati 2 žlice ulja, pa komade bundeve i kolutiće luka pržiti oko 10 minuta. 

  3. Preostala jaja pomiješati sa ostatkom sira. Dodati kockice mekanog sira i šunke i sjeckani peršin. Spojiti sa dinstanim povrćem i sve dobro začiniti sa soli i paprom.  

  4. Pećnicu zagrijati na 180 C. Pleh dobro podmazati. Tijesto stanjiti na dasci koju ste posuli brašnom, prebaciti u kalup i podići uz rubove kalupa. Smjesu od bundeve i sira ravnomjerno nanijeti preko tijesta. Tart peći u prethodno zagrijanoj pećnici najmanje 40 minuta. Servirati dok je topao uz neku od salata po želji.