preloader
Tagliatelle s divljim šparogama i orasima
ALTERNATIVNI
PREGLED

Tagliatelle s divljim šparogama i orasima

autor: Đurđica Đurić

Sastojci ZA 2 OSOBE


sastojci
1
mladi luk
1 vezica
divljih šparoga
2 dcl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
50 g
nasjeckanih oraha
180 g
tagliatella
po želji
sol, papar

Priprema

1.

Prvo pristavimo vodu za tjesteninu jer nam je umak brzo gotov, pa da ne čeka.

Tagliatelle s divljim šparogama i orasima
2.
Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade.
3.
Na malo ulja pirjamo nasjeckani luk, zatim mu dodamo šparoge. Pirjamo ih lagano na luku par minuta, zatim im dodamo vrhnje za kuhanje, sol i papar. Pustimo da krčka još par minuta.
4.
U međuvremenu dok nam se umak kuha, usporedno smo skuhali tagliatele. Ocijedimo ih, ali sačuvamo šalicu vode od kuhanja.
5.
Umaku dodamo tjesteninu, sve lagano miješamo da se poveže i podlijemo po potrebi šalicom vode koju smo sačuvali od kuhanja tjestenine.
6.
Kad nam je jelo gotovo, pospemo ga mljevenim orasima i odmah poslužimo. Dobar tek!
Tagliatelle s divljim šparogama i orasima

DUKAT BRZO & FINO

Tagliatelle s divljim šparogama i orasima

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

sastojci

Naziv Količina
mladi luk 1
divljih šparoga 1 vezica
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 2 dcl
nasjeckanih oraha 50 g
tagliatella 180 g
sol, papar po želji

PRIPREMA:

  1. Prvo pristavimo vodu za tjesteninu jer nam je umak brzo gotov, pa da ne čeka.

  2. Divlje šparoge operemo, odstranimo donji drvenasti dio, a mekani dio stabljike s vršcima izlomimo na kraće komade.
  3. Na malo ulja pirjamo nasjeckani luk, zatim mu dodamo šparoge. Pirjamo ih lagano na luku par minuta, zatim im dodamo vrhnje za kuhanje, sol i papar. Pustimo da krčka još par minuta.
  4. U međuvremenu dok nam se umak kuha, usporedno smo skuhali tagliatele. Ocijedimo ih, ali sačuvamo šalicu vode od kuhanja.
  5. Umaku dodamo tjesteninu, sve lagano miješamo da se poveže i podlijemo po potrebi šalicom vode koju smo sačuvali od kuhanja tjestenine.
  6. Kad nam je jelo gotovo, pospemo ga mljevenim orasima i odmah poslužimo. Dobar tek!