preloader
Svinjski jezik u umaku od kopra
ALTERNATIVNI
PREGLED

Svinjski jezik u umaku od kopra

autor: SANJA KOZLOVIĆ

Sastojci ZA 4 OSOBE


jezik
1 komad
svinjskog jezika
2 velike žlice
sitno sjeckanog kopra
1 dl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
2 litre
goveđeg temeljca
1 žlica
brašna

Priprema

1.

Jezik dobro očistite,kuhajte ga u vodi 1 sat, zatim ga kuhajte u goveđem temeljcu dok ne omekša. Kada je kuhan, ohladite ga, narežite na tanke ploške i zapecite sa obje strane. Posolite i popaprite.

2.

Za umak, na ulje stavite oštro brašno te ga kratko popržite, dodajte malo goveđeg temeljca koje vam je ostalo od kuhanja jezika. Odmaknite i dodajte vrhnje za kuhanje i kopar. Još malo prokuhajte i poslužite.

3.
Ovisi volite li kopar ili ne ovo je prefino!!!

DUKAT BRZO & FINO

Svinjski jezik u umaku od kopra

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

jezik

Naziv Količina
svinjskog jezika 1 komad
sitno sjeckanog kopra 2 velike žlice
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 1 dl
goveđeg temeljca 2 litre
brašna 1 žlica

PRIPREMA:

  1. Jezik dobro očistite,kuhajte ga u vodi 1 sat, zatim ga kuhajte u goveđem temeljcu dok ne omekša. Kada je kuhan, ohladite ga, narežite na tanke ploške i zapecite sa obje strane. Posolite i popaprite.

  2. Za umak, na ulje stavite oštro brašno te ga kratko popržite, dodajte malo goveđeg temeljca koje vam je ostalo od kuhanja jezika. Odmaknite i dodajte vrhnje za kuhanje i kopar. Još malo prokuhajte i poslužite.

  3. Ovisi volite li kopar ili ne ovo je prefino!!!