preloader
Štruca sa piletinom, porilukom i plavim sirom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Štruca sa piletinom, porilukom i plavim sirom

autor: Maja Marić

Sastojci ZA 2 OSOBE


Za tijesto
300 grama
Tijesta za pizzu
400 grama
piletine
1
poriluk
100 grama
pljesnivog plavog sira

Priprema

1.
Nasjeckati piletinu, poriluk i sir na kockice ili po želji. Tijesto za pizzu razvaljati isto po željenoj debljini staviti u tepsiju.
Štruca sa piletinom, porilukom i plavim sirom
2.
Na tavi dodati ulje i poriluk popržiti dok ne omekša. Dodati piletinu i pustiti da se poprži i počinje dobivati žućkastu boju.
Štruca sa piletinom, porilukom i plavim sirom
3.
Dodati začine po želji. U ovom slučaju mješavina je kineskih aromatičnih začina. Sve zajedno ostaviti da se malo ohladi i dodati na tijesto. Sve prekriti sirom.
Štruca sa piletinom, porilukom i plavim sirom
4.
Štrucu zamotati i staviti peći na 200 stupnjeva na 20 minuta. Na kraju po želji dodati vhrnje za kuhanje Brzo & Fino kao umak i to je to!
Štruca sa piletinom, porilukom i plavim sirom

DUKAT BRZO & FINO

Štruca sa piletinom, porilukom i plavim sirom

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Za tijesto

Naziv Količina
Tijesta za pizzu 300 grama
piletine 400 grama
poriluk 1
pljesnivog plavog sira 100 grama

PRIPREMA:

  1. Nasjeckati piletinu, poriluk i sir na kockice ili po želji. Tijesto za pizzu razvaljati isto po željenoj debljini staviti u tepsiju.
  2. Na tavi dodati ulje i poriluk popržiti dok ne omekša. Dodati piletinu i pustiti da se poprži i počinje dobivati žućkastu boju.
  3. Dodati začine po želji. U ovom slučaju mješavina je kineskih aromatičnih začina. Sve zajedno ostaviti da se malo ohladi i dodati na tijesto. Sve prekriti sirom.
  4. Štrucu zamotati i staviti peći na 200 stupnjeva na 20 minuta. Na kraju po želji dodati vhrnje za kuhanje Brzo & Fino kao umak i to je to!