preloader
Slatke rolice
ALTERNATIVNI
PREGLED

Slatke rolice

autor: NIKOLINA ERIĆ

Sastojci ZA 8 OSOBA


SASTOJCI
500 g
gotovo razvaljanog lisnatog tijesta
2
pudinga vanilija
160 g
šećera u prahu
0,5 l
mlijeka
2 vrećice
šlag pjene
1/2 dcl
vode

Priprema

1.

Razvaljano lisnato tijesto izežite na 24 trakice.Svaku trakicu namažite sa malo vode da se tijesto lakše skida nakon pečenja. Na svaki kalup zarolajte po 1 trakicu tijesta i stavljate na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva dok malo ne dobiju boju oko 20 minuta. Kada su rolice gotove i pečene odmah ih takve vrele skidajte sa kalupa i ostavite ih da se dobro ohlade.U svaki pleh stavljajte po 12 rolica, znači morate ispeći 2 pleha.

Slatke rolice
2.

KREMA; U zdjelicu stavite 2 pudinga od vanilije i 1 dcl mlijeka i promješajte da nema grudica.Preostalih 4 dcl mlijeka i 150 g šećera u prahu stavite kuhati na laganu vatru. Mlijeku dodajte razmućeni puding i kuhajte dok se ne zgusne. Kremu ohladite. U ohlađenu kremu istresite 2 vrećice šlag pjene i mutite dok ne dobijete kremastu i finu kremu.

Slatke rolice
3.

Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i punite rolice. Napunjene rolice posipajte sa ostatkom šećera u prahu.

Slatke rolice
4.

Uživajte!

Slatke rolice

DUKAT BRZO & FINO

Slatke rolice

ZA 8 OSOBA

SASTOJCI:

SASTOJCI

Naziv Količina
gotovo razvaljanog lisnatog tijesta 500 g
pudinga vanilija 2
šećera u prahu 160 g
mlijeka 0,5 l
šlag pjene 2 vrećice
vode 1/2 dcl

PRIPREMA:

  1. Razvaljano lisnato tijesto izežite na 24 trakice.Svaku trakicu namažite sa malo vode da se tijesto lakše skida nakon pečenja. Na svaki kalup zarolajte po 1 trakicu tijesta i stavljate na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva dok malo ne dobiju boju oko 20 minuta. Kada su rolice gotove i pečene odmah ih takve vrele skidajte sa kalupa i ostavite ih da se dobro ohlade.U svaki pleh stavljajte po 12 rolica, znači morate ispeći 2 pleha.

  2. KREMA; U zdjelicu stavite 2 pudinga od vanilije i 1 dcl mlijeka i promješajte da nema grudica.Preostalih 4 dcl mlijeka i 150 g šećera u prahu stavite kuhati na laganu vatru. Mlijeku dodajte razmućeni puding i kuhajte dok se ne zgusne. Kremu ohladite. U ohlađenu kremu istresite 2 vrećice šlag pjene i mutite dok ne dobijete kremastu i finu kremu.

  3. Kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje i punite rolice. Napunjene rolice posipajte sa ostatkom šećera u prahu.

  4. Uživajte!