preloader
Slani zafrkanci
ALTERNATIVNI
PREGLED

Slani zafrkanci

autor: Ivana Katić

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
500 grama
lisnatog tijesta
80 grama
Brzo i Fino kiselog vrhnja 12 % mm
180 grama
Président Salakis sira
10-ak
crnih maslina
po želji
soli i papra

Priprema

1.
U veću posudu stavite feta sir, zgnječite ga vilicom pa mu dodajte vrhnje i nasjeckane masline. Začinite paprom i solju.
Slani zafrkanci
2.
Lisnato tijesto razvaljajte u pravokutnik. Po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Zarolajte s obje strane do pola. Lagano pritisnite, pa ostavite u hladnjaku 30 minuta.
3.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Oštrim nožem režite tijesto na komade širine 2 cm. Poredajte ih na pleh obložen pek papirom, pa pecite 20 - ak minuta.

DUKAT BRZO & FINO

Slani zafrkanci

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
lisnatog tijesta 500 grama
Brzo i Fino kiselog vrhnja 12 % mm 80 grama
Président Salakis sira 180 grama
crnih maslina 10-ak
soli i papra po želji

PRIPREMA:

  1. U veću posudu stavite feta sir, zgnječite ga vilicom pa mu dodajte vrhnje i nasjeckane masline. Začinite paprom i solju.
  2. Lisnato tijesto razvaljajte u pravokutnik. Po njemu ravnomjerno rasporedite smjesu. Zarolajte s obje strane do pola. Lagano pritisnite, pa ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Oštrim nožem režite tijesto na komade širine 2 cm. Poredajte ih na pleh obložen pek papirom, pa pecite 20 - ak minuta.