preloader
Škampi u umaku od kokosa i rajčice
ALTERNATIVNI
PREGLED

Škampi u umaku od kokosa i rajčice

autor: Maja Orešković

Sastojci ZA 2 OSOBE


NAMIRNICE
400g (neočišćenih) ili 250g (očišćenih)
škampa
6-7 malih ili 2-3 velika
luka
1/2 velike
crvena svježe paprike
1 konzerva
pelati rajčica
400ml
kokosovog mlijeka
2 žlice
maslinovog ulja
po želji
soli
po želji
papra
po želji
čilija u prahu
po želji
listića svježeg peršina ili korijandera

Priprema

1.
Pripremite namirnice za ovaj jednostavno, a opet egzotično i super ukusno jelo! Luk i crvenu svježu papriku nasjecite na trakice, a pelate na sitne kockice. Ukoliko koristite neočišćene škampe, prethodno ih stavite kuhati u kipućoj slanoj vodi par minuta te potom maknite s vatre, procijedite i stavite sa strane.
Škampi u umaku od kokosa i rajčice
2.
Na malo maslinovog ulja popržiti luk i svježu papriku. Paziti da temperatura bude što niža da se paprika ne prepeče.
Škampi u umaku od kokosa i rajčice
3.

Kada luk postane staklast i poprimi smećkastu boju, dodati nasjeckane pelate i kokosovo mlijeko. Kada se sve lijepo pomiješa dodati začine po ukusu: sol, papar i (za one koje vole malo pikantnije) čili u prahu, te ostaviti da se kuha oko 10 minuta uz postepeno miješanje.

Škampi u umaku od kokosa i rajčice
4.
Ukoliko se smjesa previše zgusnula dodati 1/2-1 dcl vode i ostaviti da se kuha još 2-3minute. Nakon toga, ubacite škampe i pustite da se sve na laganoj vatri krčka još 6-7 minuta.
Škampi u umaku od kokosa i rajčice
5.
I to je to! Na kraju po želji posuti svježim peršinom ili korijanderom, te poslužiti s rižom. Dobar tek!

DUKAT BRZO & FINO

Škampi u umaku od kokosa i rajčice

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

NAMIRNICE

Naziv Količina
škampa 400g (neočišćenih) ili 250g (očišćenih)
luka 6-7 malih ili 2-3 velika
crvena svježe paprike 1/2 velike
pelati rajčica 1 konzerva
kokosovog mlijeka 400ml
maslinovog ulja 2 žlice
soli po želji
papra po želji
čilija u prahu po želji
listića svježeg peršina ili korijandera po želji

PRIPREMA:

  1. Pripremite namirnice za ovaj jednostavno, a opet egzotično i super ukusno jelo! Luk i crvenu svježu papriku nasjecite na trakice, a pelate na sitne kockice. Ukoliko koristite neočišćene škampe, prethodno ih stavite kuhati u kipućoj slanoj vodi par minuta te potom maknite s vatre, procijedite i stavite sa strane.
  2. Na malo maslinovog ulja popržiti luk i svježu papriku. Paziti da temperatura bude što niža da se paprika ne prepeče.
  3. Kada luk postane staklast i poprimi smećkastu boju, dodati nasjeckane pelate i kokosovo mlijeko. Kada se sve lijepo pomiješa dodati začine po ukusu: sol, papar i (za one koje vole malo pikantnije) čili u prahu, te ostaviti da se kuha oko 10 minuta uz postepeno miješanje.

  4. Ukoliko se smjesa previše zgusnula dodati 1/2-1 dcl vode i ostaviti da se kuha još 2-3minute. Nakon toga, ubacite škampe i pustite da se sve na laganoj vatri krčka još 6-7 minuta.
  5. I to je to! Na kraju po želji posuti svježim peršinom ili korijanderom, te poslužiti s rižom. Dobar tek!