preloader
Rolice patlidžana s puretinom na posteljici od rajčice
ALTERNATIVNI
PREGLED

Rolice patlidžana s puretinom na posteljici od rajčice

autor: Maja Božičanin

Sastojci ZA 4 OSOBE


SASTOJCI
2
patlidžana
400 grama
mljevenog purećeg mesa
400 grama
cherry rajčica
pola šalice
svježeg bosiljka
1 dcl
maslinova ulja
2 jušne žlice
soli
1 jušna žlica
papra
3 češnja
češnjaka
1 glavica
crvenog luka
2 jušne žlice
sira Ribanca

Priprema

1.

Patlidžan uzdužno narežite na tanje ploške. Prepržite ga na malo masnoće na grill tavi. Odložiti ga na papirnate ubruse.

2.

Nasjeckati sitno crveni luk i popržiti ga na ulju do zlatno žute boje. Dodati meso, pirjati uz malo dodavanje vode.

3.

Nasjeckajte sitno češnjak i u drugoj posudi ga kratko prepržite na ulju, doslovno 30 sekundi. Dodajte nasjeckane rajčice. Pirjajte na laganoj vatri.

4.

Kada je meso gotovo, posolite i poparite, dodajte koji list bosiljka i sklonite da sa malo ohladi.

5.

Kad se rajčica raskuha i pomalo umak reducira, posolite i poparite, dodajte malo bosiljka te sklonite s vatre.

6.

Malo nauljite dublju posudu za pečenje u pećnici te pomalo rasporedite umak od rajčice. Patlidžan punite smjesom od mesa i pravite rolice koje slažete na umak od rajčice (ne jako gusto). Kad sve potrošite, ostatak umaka od rajčice prelijte po rolicama.

Rolice patlidžana s puretinom na posteljici od rajčice
7.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Rolice pospite ribancem i zapecite u pećnici.

Rolice patlidžana s puretinom na posteljici od rajčice
8.

Pecite dok se ne uhvati korica i postigne boja zapečenog, koliko tko voli.

Rolice patlidžana s puretinom na posteljici od rajčice
9.

Poslužite uz Brzo & Fino kiselo vrhnje i svježe krastavce (još bolja opcija je salata od krastavaca s vrhnjem i češnjakom).

DUKAT BRZO & FINO

Rolice patlidžana s puretinom na posteljici od rajčice

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

SASTOJCI

Naziv Količina
patlidžana 2
mljevenog purećeg mesa 400 grama
cherry rajčica 400 grama
svježeg bosiljka pola šalice
maslinova ulja 1 dcl
soli 2 jušne žlice
papra 1 jušna žlica
češnjaka 3 češnja
crvenog luka 1 glavica
sira Ribanca 2 jušne žlice

PRIPREMA:

  1. Patlidžan uzdužno narežite na tanje ploške. Prepržite ga na malo masnoće na grill tavi. Odložiti ga na papirnate ubruse.

  2. Nasjeckati sitno crveni luk i popržiti ga na ulju do zlatno žute boje. Dodati meso, pirjati uz malo dodavanje vode.

  3. Nasjeckajte sitno češnjak i u drugoj posudi ga kratko prepržite na ulju, doslovno 30 sekundi. Dodajte nasjeckane rajčice. Pirjajte na laganoj vatri.

  4. Kada je meso gotovo, posolite i poparite, dodajte koji list bosiljka i sklonite da sa malo ohladi.

  5. Kad se rajčica raskuha i pomalo umak reducira, posolite i poparite, dodajte malo bosiljka te sklonite s vatre.

  6. Malo nauljite dublju posudu za pečenje u pećnici te pomalo rasporedite umak od rajčice. Patlidžan punite smjesom od mesa i pravite rolice koje slažete na umak od rajčice (ne jako gusto). Kad sve potrošite, ostatak umaka od rajčice prelijte po rolicama.

  7. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Rolice pospite ribancem i zapecite u pećnici.

  8. Pecite dok se ne uhvati korica i postigne boja zapečenog, koliko tko voli.

  9. Poslužite uz Brzo & Fino kiselo vrhnje i svježe krastavce (još bolja opcija je salata od krastavaca s vrhnjem i češnjakom).