preloader
Rolada šumska bobica
ALTERNATIVNI
PREGLED

Rolada šumska bobica

autor: Davorka Haramina

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci
5
jaja
100 g
šećera
80 g
glatkog brašna
20 g
gustina
2 žlice
kakaa
1 žličica
praška za pecivo
500 ml
Brzo & Fino vrhnja za šlag
1
Brzo & Fino kiselo vrhnje
200 g
šumskih bobica po izboru
100 g
čokoladne glazure

Priprema

1.

Pjenasto izmiksamo žumanjke sa šećerom te lagano lopaticom umiješamo brašno s gustinom, kakaom i praškom za pecivo, zatim tu smjesu lagano umiješamo u snijeg od bjelanjaka.

2.

Prelijemo u lim obložen papirom za pečenje te u prethodno zagrijanoj pećnici pečemo 18 minuta na 190 stupnjeva. 

3.

Još topli biskvit okrenemo na krpu, uklonimo papir te zarolamo i pustimo da se tako ohladi.

4.

U čvrsto tučeno slatko vrhnje umiksamo jedno kiselo vrhnje koje će kremi dati čvrstoću i aromu.

5.

Ohlađeni biskvit odrolamo, nadjenemo šumskim voćem i kremom od vrhnja, zarolamo i prelijemo ugrijanom čokoladnom glazurom.

DUKAT BRZO & FINO

Rolada šumska bobica

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
jaja 5
šećera 100 g
glatkog brašna 80 g
gustina 20 g
kakaa 2 žlice
praška za pecivo 1 žličica
Brzo & Fino vrhnja za šlag 500 ml
Brzo & Fino kiselo vrhnje 1
šumskih bobica po izboru 200 g
čokoladne glazure 100 g

PRIPREMA:

  1. Pjenasto izmiksamo žumanjke sa šećerom te lagano lopaticom umiješamo brašno s gustinom, kakaom i praškom za pecivo, zatim tu smjesu lagano umiješamo u snijeg od bjelanjaka.

  2. Prelijemo u lim obložen papirom za pečenje te u prethodno zagrijanoj pećnici pečemo 18 minuta na 190 stupnjeva. 

  3. Još topli biskvit okrenemo na krpu, uklonimo papir te zarolamo i pustimo da se tako ohladi.

  4. U čvrsto tučeno slatko vrhnje umiksamo jedno kiselo vrhnje koje će kremi dati čvrstoću i aromu.

  5. Ohlađeni biskvit odrolamo, nadjenemo šumskim voćem i kremom od vrhnja, zarolamo i prelijemo ugrijanom čokoladnom glazurom.