preloader
Rolada od kivija
ALTERNATIVNI
PREGLED

Rolada od kivija

autor: Ankica Šišak

Sastojci ZA 6 OSOBA


Sastojci
6
jaja
120 g
šećera
2 pakiranja
vanilin šećera
100 g
brašna
1/2 vrećice
praška za pecivo
50 g
gustina
1/2 l
Brzo & Fino vrhnja za šlag
1
učvršćivač za šlag
500 g
kivija
1
cvijet pelargonije

Priprema

1.

Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati. Dodati brašno, prašak za pecivo i gustin. Na kraju umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.

2.

Peći u četvrtastom kalupu koji ste obložili papirom za pečenje oko 15 minuta na 180 stupnjeva.

3.

Biskvit zajedno s papirom uviti u roladu i ohladiti. Kivi oguliti i narezati na tanke ploške. Slatko vrhnje kojem ste dodali učvršćivač čvrsto istući.

4.

Biskvit odmotati i premazati tučenim slatkim vrhnjem. Po kremi složiti ploške kivija i sve zajedno ponovno uviti. Roladu posuti šećerom u prahu i ukrasiti cvijetom mirisne pelargonije.

DUKAT BRZO & FINO

Rolada od kivija

ZA 6 OSOBA

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
jaja 6
šećera 120 g
vanilin šećera 2 pakiranja
brašna 100 g
praška za pecivo 1/2 vrećice
gustina 50 g
Brzo & Fino vrhnja za šlag 1/2 l
učvršćivač za šlag 1
kivija 500 g
cvijet pelargonije 1

PRIPREMA:

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješati. Dodati brašno, prašak za pecivo i gustin. Na kraju umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.

  2. Peći u četvrtastom kalupu koji ste obložili papirom za pečenje oko 15 minuta na 180 stupnjeva.

  3. Biskvit zajedno s papirom uviti u roladu i ohladiti. Kivi oguliti i narezati na tanke ploške. Slatko vrhnje kojem ste dodali učvršćivač čvrsto istući.

  4. Biskvit odmotati i premazati tučenim slatkim vrhnjem. Po kremi složiti ploške kivija i sve zajedno ponovno uviti. Roladu posuti šećerom u prahu i ukrasiti cvijetom mirisne pelargonije.