preloader
Rižoto od trubača
ALTERNATIVNI
PREGLED

Rižoto od trubača

autor: Maja Božičanin

Sastojci ZA 4 OSOBE


SASTOJCI
350 grama
svježih crnih trubača
300 grama
riže arborio
1 glavica
crvenog luka
2 češnja
češnjaka
25 grama
Dukat maslaca
2 komada
lovorovog lista
100 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
1 šalica
radiča
2 čajne žlice
soli
1 čajna žlica
mljevenog papra
1-2 jušne žlice
sira Ribanca

Priprema

1.

Luk sitno isjeckajte te ispržite na maslacu do zlatno žute boje. Dodajte isjeckani češnjak i mljeveni papar. Kratko propržite.

Rižoto od trubača
2.

Dodajte rižu, neprestano miješati kako bi se spojila s lukom i maslacem.

3.

Dodati gljive i lovor, promiješati i zaliti vodom toliko da prekrije rižu. Rižu stalno miješati uz povremeno dodavanje vode, kako ne bi ostala nikada suha. Kuhati cca 30 minuta kako bi ostala "al dente".

4.

Rižu skloniti s vatre, izvaditi lovor, dodati vrhnje i malo sira ribanca, sol. Kratko prokuhati, minutu-dvije. Skloniti s vatre i prije samog serviranja umiješati radič izrezan na kraće trakice.

5.

Poslužiti u dubokom tanjuru ili zdjelici, posuti ribancem.

DUKAT BRZO & FINO

Rižoto od trubača

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

SASTOJCI

Naziv Količina
svježih crnih trubača 350 grama
riže arborio 300 grama
crvenog luka 1 glavica
češnjaka 2 češnja
Dukat maslaca 25 grama
lovorovog lista 2 komada
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 100 ml
radiča 1 šalica
soli 2 čajne žlice
mljevenog papra 1 čajna žlica
sira Ribanca 1-2 jušne žlice

PRIPREMA:

  1. Luk sitno isjeckajte te ispržite na maslacu do zlatno žute boje. Dodajte isjeckani češnjak i mljeveni papar. Kratko propržite.

  2. Dodajte rižu, neprestano miješati kako bi se spojila s lukom i maslacem.

  3. Dodati gljive i lovor, promiješati i zaliti vodom toliko da prekrije rižu. Rižu stalno miješati uz povremeno dodavanje vode, kako ne bi ostala nikada suha. Kuhati cca 30 minuta kako bi ostala "al dente".

  4. Rižu skloniti s vatre, izvaditi lovor, dodati vrhnje i malo sira ribanca, sol. Kratko prokuhati, minutu-dvije. Skloniti s vatre i prije samog serviranja umiješati radič izrezan na kraće trakice.

  5. Poslužiti u dubokom tanjuru ili zdjelici, posuti ribancem.