preloader
Riblja pašteta
ALTERNATIVNI
PREGLED

Riblja pašteta

autor: Maja Božičanin

Sastojci ZA 8 OSOBA


SASTOJCI
1-1,5 kg
slatkovodne ribe po izboru (smuđ, amur, šaran, som...)
2
crvena luka
2-3 češnja
češnjaka
2
mrkve
1-2
korijena peršina
1
limunov sok
2-3
lovorova lista
2 jušne žlice
crvene mljevene paprike
1-2 jušne žlice
soli
1/2 čajne žlice
papra
2 dcl
ulja

Priprema

1.

Ribu očistite i nasjecite na "potkove" debljine cca 2 cm. Ne vadite joj kosti, osim krupnih peraja koje odrežete, ljuske ako ih ima skinite nožem.

Riblja pašteta
2.

Ribu dobro namažite crvenom mljevenom paprikom, a povrće narežite na ploške.

3.

Nauljite dobro dublju posudu za pečenje u pećnici pa složite ribu i po njoj povrće, dodajte lovor, posipajte limunovim sokom, posolite i popaprite.

Riblja pašteta
4.

Sve dobro nauljite, jer riba ne smije ostati suha, neka pomalo pliva u njemu. Dobro zamotajte posudu alu folijom pa je vilicom na nekoliko mjesta malo probušite. Stavite peći na 180 stupnjeva cca 3,5-4 sata. Pred kraj pečenja ćete lijepo vidjeti kako se meso ribe odvojilo od velikih kostiju što će olakšati daljnji postupak.

5.

Kada se ispečena riba i povrće ohladi (ja sam ostavila preko noći), ribu do kraja odvojite od krupnih kostiju i zajedno s povrćem izmiksajte u blenderu (sitne kosti će se samljeti). Za svježinu možete dodati list peršina. Prema potrebi dodati soli, papra i ulja. Stavite u hladnjak (može u zatvorenoj posudi do 10ak dana ostati svježa).

6.

Poslužite kao predjelo ili snack uz topli toast/kruh/bruschettu. Lijepo se slaže uz sezonske salate na čijem gnijezdu sam je i poslužila.

DUKAT BRZO & FINO

Riblja pašteta

ZA 8 OSOBA

SASTOJCI:

SASTOJCI

Naziv Količina
slatkovodne ribe po izboru (smuđ, amur, šaran, som...) 1-1,5 kg
crvena luka 2
češnjaka 2-3 češnja
mrkve 2
korijena peršina 1-2
limunov sok 1
lovorova lista 2-3
crvene mljevene paprike 2 jušne žlice
soli 1-2 jušne žlice
papra 1/2 čajne žlice
ulja 2 dcl

PRIPREMA:

  1. Ribu očistite i nasjecite na "potkove" debljine cca 2 cm. Ne vadite joj kosti, osim krupnih peraja koje odrežete, ljuske ako ih ima skinite nožem.

  2. Ribu dobro namažite crvenom mljevenom paprikom, a povrće narežite na ploške.

  3. Nauljite dobro dublju posudu za pečenje u pećnici pa složite ribu i po njoj povrće, dodajte lovor, posipajte limunovim sokom, posolite i popaprite.

  4. Sve dobro nauljite, jer riba ne smije ostati suha, neka pomalo pliva u njemu. Dobro zamotajte posudu alu folijom pa je vilicom na nekoliko mjesta malo probušite. Stavite peći na 180 stupnjeva cca 3,5-4 sata. Pred kraj pečenja ćete lijepo vidjeti kako se meso ribe odvojilo od velikih kostiju što će olakšati daljnji postupak.

  5. Kada se ispečena riba i povrće ohladi (ja sam ostavila preko noći), ribu do kraja odvojite od krupnih kostiju i zajedno s povrćem izmiksajte u blenderu (sitne kosti će se samljeti). Za svježinu možete dodati list peršina. Prema potrebi dodati soli, papra i ulja. Stavite u hladnjak (može u zatvorenoj posudi do 10ak dana ostati svježa).

  6. Poslužite kao predjelo ili snack uz topli toast/kruh/bruschettu. Lijepo se slaže uz sezonske salate na čijem gnijezdu sam je i poslužila.