preloader
Punjene tikvice
ALTERNATIVNI
PREGLED

Punjene tikvice

autor: Ana Stjepanović

Sastojci ZA 3 OSOBE


Punjenje
500 g
mljevenog mesa
250 g
gljiva
3 glavice
luka
po želji
mljevene crvene paprike
po želji
soli i papra
3-2 kom
kabocha ili butternutt tikvice

Priprema

1.
Oprati i očistiti tikvice. Prerezati ih po pola i očistiti sredinu. Luk očistiti, izrezati na kockice i staviti pržiti na vatru na malo ulja.
2.
Kad se isprži luk, dodati gljive narezane na listiće ili četvrtine. Pred kraj dodati mljeveno meso.
3.
Kad se sve skupa isprži, puniti polovice tikvica. Staviti u ugrijanu pećnicu na 200C. Peći oko 45min do sat vremena.

DUKAT BRZO & FINO

Punjene tikvice

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

Punjenje

Naziv Količina
mljevenog mesa 500 g
gljiva 250 g
luka 3 glavice
mljevene crvene paprike po želji
soli i papra po želji
kabocha ili butternutt tikvice 3-2 kom

PRIPREMA:

  1. Oprati i očistiti tikvice. Prerezati ih po pola i očistiti sredinu. Luk očistiti, izrezati na kockice i staviti pržiti na vatru na malo ulja.
  2. Kad se isprži luk, dodati gljive narezane na listiće ili četvrtine. Pred kraj dodati mljeveno meso.
  3. Kad se sve skupa isprži, puniti polovice tikvica. Staviti u ugrijanu pećnicu na 200C. Peći oko 45min do sat vremena.