preloader
Punjene "školjke"
ALTERNATIVNI
PREGLED

Punjene "školjke"

autor: Snježana Adžić

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci:
1/2 kg
mljevenog mesa (svinjetina, junetina)
cca 30 komada
tjestenine u obliku velike školjke
1
poriluk
3 dl
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
20 dag
topivog sira (po izboru - gauda, tilzit, mozzarella)
2
jaja
malo
soli
malo
papra
malo
vegete
2-3 žlice
ulja
po želji
peršinov list

Priprema

1.
Sitno nasjeckati zeleni dio poriluka i pirjati na malo ulja. Bijeli dio poriluka narezati na kolutiće i ostaviti za dekoraciju.
2.
Na poriluk dodati mljeveno meso, posoliti, popapriti, dodati vegetu i dinstati dok meso ne bude gotovo. Pred kraj umiješati sitno narezani svježi peršinov list.
3.
U posoljenoj vodi s nekoliko kapi ulja skuhati tjesteninu prema uputama na ambalaži. Povremeno lagano promiješati i pripaziti da se ne zalijepi. Kuhanu tjesteninu ocijediti i pričekati da se malo ohladi.
4.
Skuhane školjke nadjenuti mesom i slagati u podmazanu vatrostalnu posudu. Na vrh svake školjke staviti po kolutić bijelog dijela poriluka i prekriti naribanim sirom.
5.

U zdjeli umutiti jaja, dodati vrhnje za kuhanje i dobivenom smjesom preliti nadjevene školjke. Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva oko 20 minuta, sve dok blago porumeni.

6.
Gotove školjke složimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira, po želji ukrasimo kolutićima poriluka i poslužimo uz sezonsku salatu po izboru.

DUKAT BRZO & FINO

Punjene "školjke"

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci:

Naziv Količina
mljevenog mesa (svinjetina, junetina) 1/2 kg
tjestenine u obliku velike školjke cca 30 komada
poriluk 1
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 3 dl
topivog sira (po izboru - gauda, tilzit, mozzarella) 20 dag
jaja 2
soli malo
papra malo
vegete malo
ulja 2-3 žlice
peršinov list po želji

PRIPREMA:

  1. Sitno nasjeckati zeleni dio poriluka i pirjati na malo ulja. Bijeli dio poriluka narezati na kolutiće i ostaviti za dekoraciju.
  2. Na poriluk dodati mljeveno meso, posoliti, popapriti, dodati vegetu i dinstati dok meso ne bude gotovo. Pred kraj umiješati sitno narezani svježi peršinov list.
  3. U posoljenoj vodi s nekoliko kapi ulja skuhati tjesteninu prema uputama na ambalaži. Povremeno lagano promiješati i pripaziti da se ne zalijepi. Kuhanu tjesteninu ocijediti i pričekati da se malo ohladi.
  4. Skuhane školjke nadjenuti mesom i slagati u podmazanu vatrostalnu posudu. Na vrh svake školjke staviti po kolutić bijelog dijela poriluka i prekriti naribanim sirom.
  5. U zdjeli umutiti jaja, dodati vrhnje za kuhanje i dobivenom smjesom preliti nadjevene školjke. Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva oko 20 minuta, sve dok blago porumeni.

  6. Gotove školjke složimo na tanjure, posipamo s još malo naribanog sira, po želji ukrasimo kolutićima poriluka i poslužimo uz sezonsku salatu po izboru.