preloader
Prokulasto i fino
ALTERNATIVNI
PREGLED

Prokulasto i fino

autor: Ivana Fosić

Sastojci ZA 3 OSOBE


Za pripremu jela
350 grama
prokulice (kelja pupčara)
4 srednje veličine
krumpira
2 komada
jaje
2
Dukat acidofila

Priprema

1.
Očistite prokulice i ogulite krumpir te ga narežite na kockice.
2.
U slanu vodu stavite kuhati prokulice, a u drugu posudu krumpir. Otprilike 20-ak minuta. Probati kad je mekano.
3.
Procijediti vodu iz kuhanih namirnica. Na tavi zagrijati ulje, staviti prokulice i krumpir te dva svježa jaja. Začiniti - papar, sol i crvena paprika. Sve zajedno pomiješati.
4.
Servirati uz acidofil ili kiselo vrhnje.

DUKAT BRZO & FINO

Prokulasto i fino

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

Za pripremu jela

Naziv Količina
prokulice (kelja pupčara) 350 grama
krumpira 4 srednje veličine
jaje 2 komada
Dukat acidofila 2

PRIPREMA:

  1. Očistite prokulice i ogulite krumpir te ga narežite na kockice.
  2. U slanu vodu stavite kuhati prokulice, a u drugu posudu krumpir. Otprilike 20-ak minuta. Probati kad je mekano.
  3. Procijediti vodu iz kuhanih namirnica. Na tavi zagrijati ulje, staviti prokulice i krumpir te dva svježa jaja. Začiniti - papar, sol i crvena paprika. Sve zajedno pomiješati.
  4. Servirati uz acidofil ili kiselo vrhnje.