preloader
Povrtni složenac
ALTERNATIVNI
PREGLED

Povrtni složenac

autor: Branko Toto

Sastojci ZA 3 OSOBE


potrebni sastojci
500 g
krumpira
300 g
mrkve
400 g
brokule
200 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
200g
sira (gauda,emmentaler,podravec)

Priprema

1.

Krumpire oguliti i izrezati na ploške. Isto tako i mrkvu a brokulu razdvojiti na cvjetiće. Staviti sve zajedno u posudu za kuhanje i uliti toliko vode da povrće bude potopljeno. 

2.

Kuhati 10-tak minuta i nakon kuhanja povrće složiti u vatrostalnu posudu ovim redom: prvo krumpir, zatim mrkvu i na kraju brokulu. 

3.

U vrhnje za kuhanje dodati 100ml vode u kojoj se povrće kuhalo. Sve dobro izmješati i dodati začine po želji pa zatim preliti preko povrća. Naribati sir preko i staviti u pećnicu na 15-tak min.

DUKAT BRZO & FINO

Povrtni složenac

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

potrebni sastojci

Naziv Količina
krumpira 500 g
mrkve 300 g
brokule 400 g
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 200 ml
sira (gauda,emmentaler,podravec) 200g

PRIPREMA:

  1. Krumpire oguliti i izrezati na ploške. Isto tako i mrkvu a brokulu razdvojiti na cvjetiće. Staviti sve zajedno u posudu za kuhanje i uliti toliko vode da povrće bude potopljeno. 

  2. Kuhati 10-tak minuta i nakon kuhanja povrće složiti u vatrostalnu posudu ovim redom: prvo krumpir, zatim mrkvu i na kraju brokulu. 

  3. U vrhnje za kuhanje dodati 100ml vode u kojoj se povrće kuhalo. Sve dobro izmješati i dodati začine po želji pa zatim preliti preko povrća. Naribati sir preko i staviti u pećnicu na 15-tak min.