preloader
Polesnjak
ALTERNATIVNI
PREGLED

Polesnjak

autor: Sanja Grabar

Sastojci ZA 4 OSOBE


Sastojci:
1 kg
krumpira
2
jaja
po želji
soli
po želji
mljeveni crni papar
po potrebi
brašno
po potrebi
ulja za pečenje

Priprema

1.

Ogulite i naribajte krumpir na sitnoj strani ribeža, pomiješajte ga sa dva jaja, soli, mljevenim crnim paprom i brašnom. Smjesu zagrabite žlicom i pecite na vrućem ulju i dobit ćete ukusne, a na krajevima i hrskave popečke, koje ja najradije poslužujem uz domaći ajvar.

2.

Istu smjesu možete peći i u prethodno namazanom i pobrašnjenom limu za pečenje, bit će deblji i mekaniji - sve ovisno o tome kakav više volite jesti. Dobar tek! :-)

DUKAT BRZO & FINO

Polesnjak

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci:

Naziv Količina
krumpira 1 kg
jaja 2
soli po želji
mljeveni crni papar po želji
brašno po potrebi
ulja za pečenje po potrebi

PRIPREMA:

  1. Ogulite i naribajte krumpir na sitnoj strani ribeža, pomiješajte ga sa dva jaja, soli, mljevenim crnim paprom i brašnom. Smjesu zagrabite žlicom i pecite na vrućem ulju i dobit ćete ukusne, a na krajevima i hrskave popečke, koje ja najradije poslužujem uz domaći ajvar.

  2. Istu smjesu možete peći i u prethodno namazanom i pobrašnjenom limu za pečenje, bit će deblji i mekaniji - sve ovisno o tome kakav više volite jesti. Dobar tek! :-)