preloader
Pogačice od sira
ALTERNATIVNI
PREGLED

Pogačice od sira

autor: Vjekoslav Trubarac

Sastojci ZA 8 OSOBA


Tijesto
500 grama
sira
500 grama
margarina
600 grama
brašna

Priprema

1.

Najprije trebate omekaniti margarin, da se moze izraditi. Nakon toga kad se s mikserom izradi doda se sir i isto tako izraditi margarin i sir. Kad se sastojci sjedine dodati pola količine brašna i izraditi s mikserom, nakon toga ostatak brašna lagano dodavati i mjestiti rucno da se svi sastojci što bolje sjedine.

2.

Kad je smjesa (tijesto) dobro izrađena prekriti zdjelu s prijanjajućom folijom i ostaviti u zamrzivaču 1h da se tjesto odmara. Nakon 1h posipati povrsinu s brasnom i razvući tijesto na debljinu 1cm, te rezati s cašicom od rakije, isto tako potrebno časicu močiti u puno brašna da se ne lijepi pošto je tijesto dosta lijepljivo. I tako rezatii ponavljati dok se svo tjesto ne potroši.

3.

Spremne pogačice sloziti u namašćeni pleh možete ih premazati žumanjkom za sjaj i obavezno posipati krupnom morskom soli. Pogačice peci oko 20ak min na 220'C. Dobar tek!!!!

DUKAT BRZO & FINO

Pogačice od sira

ZA 8 OSOBA

SASTOJCI:

Tijesto

Naziv Količina
sira 500 grama
margarina 500 grama
brašna 600 grama

PRIPREMA:

  1. Najprije trebate omekaniti margarin, da se moze izraditi. Nakon toga kad se s mikserom izradi doda se sir i isto tako izraditi margarin i sir. Kad se sastojci sjedine dodati pola količine brašna i izraditi s mikserom, nakon toga ostatak brašna lagano dodavati i mjestiti rucno da se svi sastojci što bolje sjedine.

  2. Kad je smjesa (tijesto) dobro izrađena prekriti zdjelu s prijanjajućom folijom i ostaviti u zamrzivaču 1h da se tjesto odmara. Nakon 1h posipati povrsinu s brasnom i razvući tijesto na debljinu 1cm, te rezati s cašicom od rakije, isto tako potrebno časicu močiti u puno brašna da se ne lijepi pošto je tijesto dosta lijepljivo. I tako rezatii ponavljati dok se svo tjesto ne potroši.

  3. Spremne pogačice sloziti u namašćeni pleh možete ih premazati žumanjkom za sjaj i obavezno posipati krupnom morskom soli. Pogačice peci oko 20ak min na 220'C. Dobar tek!!!!