preloader
Piletina u bijelom umaku
ALTERNATIVNI
PREGLED

Piletina u bijelom umaku

autor: Maja Dugić

Sastojci ZA 3 OSOBE


Svi potrebni sastojci:
400 g
pilećih prsa
1
zelena tikvica
1
crveni luk
200 g
Brzo & Fino vrhnje za kuhanje
400 g
širokih rezanca
po želji
soli
po želji
papra

Priprema

1.
Pileća prsa narežite na male komadiće (kockice). Pripremite nasjeckani crveni luk i tikvicu na kockice.
Piletina u bijelom umaku
2.
Prodinstajte kratko crveni luk na malo ulja. Dodajte komade piletine te dinstajte još 15 min. Možete podlijevati vodom ili pilećim temeljcem. Posolite i popaprite po želji. Pri kraju dodajte tikvicu. Tako pirjate još 15 minuta dok se tikvica ne raspadne. Na kraju zalijete vrhnjem za kuhanje.
Piletina u bijelom umaku
3.
Široke rezance odvojeno skuhate u vodi. Procijedite i posolite.

DUKAT BRZO & FINO

Piletina u bijelom umaku

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

Svi potrebni sastojci:

Naziv Količina
pilećih prsa 400 g
zelena tikvica 1
crveni luk 1
Brzo & Fino vrhnje za kuhanje 200 g
širokih rezanca 400 g
soli po želji
papra po želji

PRIPREMA:

  1. Pileća prsa narežite na male komadiće (kockice). Pripremite nasjeckani crveni luk i tikvicu na kockice.
  2. Prodinstajte kratko crveni luk na malo ulja. Dodajte komade piletine te dinstajte još 15 min. Možete podlijevati vodom ili pilećim temeljcem. Posolite i popaprite po želji. Pri kraju dodajte tikvicu. Tako pirjate još 15 minuta dok se tikvica ne raspadne. Na kraju zalijete vrhnjem za kuhanje.
  3. Široke rezance odvojeno skuhate u vodi. Procijedite i posolite.