preloader
Piletina s rižom i tikvicama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Piletina s rižom i tikvicama

autor: Dijana Radmanić

Sastojci ZA 2 OSOBE


Meso
450 g
pilećih prsa
Povrće
1
tikvica
1
luk
Umak
10 ml
Worcestershire umaka
Riža
250 g
riže

Priprema

1.

Narezati tikvice na kockice ili ploške, luk sitno nasjeckati. Piletinu oprati i posušiti te narezati na veličinu zalogaja. Rižu staviti kuhati. 

2.

Na tavu s uljem staviti pržiti piletinu te začiniti paprom i soli, pržiti dok ne pocrveni i ne dobije laganu koricu. Poprženu piletinu maknuti iz tave i staviti sa strane. Na isto ulje staviti dinstati luk, dinstati do staklaste boje te dodati tikvice, dinstati dok tikvice lagano ne omekšaju i puste svoj sok -začiniti dodatno po želji paprom, soli,vegetom i peršinom.

3.

Nakon što se povrće izdinstalo, zalijemo sa Worcestershire umakom te dodamo prethodno ispečenu piletinu i sve još kuhamo oko par minuta kako bi se svi sastojci povezali - skuhanu rižu umiješamo u povrće i piletinu ili poslužimo sa strane.

DUKAT BRZO & FINO

Piletina s rižom i tikvicama

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Meso

Naziv Količina
pilećih prsa 450 g

Povrće

Naziv Količina
tikvica 1
luk 1

Umak

Naziv Količina
Worcestershire umaka 10 ml

Riža

Naziv Količina
riže 250 g

PRIPREMA:

  1. Narezati tikvice na kockice ili ploške, luk sitno nasjeckati. Piletinu oprati i posušiti te narezati na veličinu zalogaja. Rižu staviti kuhati. 

  2. Na tavu s uljem staviti pržiti piletinu te začiniti paprom i soli, pržiti dok ne pocrveni i ne dobije laganu koricu. Poprženu piletinu maknuti iz tave i staviti sa strane. Na isto ulje staviti dinstati luk, dinstati do staklaste boje te dodati tikvice, dinstati dok tikvice lagano ne omekšaju i puste svoj sok -začiniti dodatno po želji paprom, soli,vegetom i peršinom.

  3. Nakon što se povrće izdinstalo, zalijemo sa Worcestershire umakom te dodamo prethodno ispečenu piletinu i sve još kuhamo oko par minuta kako bi se svi sastojci povezali - skuhanu rižu umiješamo u povrće i piletinu ili poslužimo sa strane.