preloader
Piletina i riža na kineski način
ALTERNATIVNI
PREGLED

Piletina i riža na kineski način

autor: Diana Kunst-Beljan

Sastojci ZA 2 OSOBE


meso
40 dkg
pilećeg filea
riža
30 dkg
riže
povrće
5
mlada luka
6
blaga feferona iz tegle (zeleni i crveni)
voće
1/4 ploda
nar

Priprema

1.

Oprati pileći file i osušiti ga papirnatim ručnikom i meso nasjeckati na manje kockice. 

2.

Oprati i narezati 3 mlada luka na komadiće. 

3.

Na zagrijanom ulju koje je pokrilo dno tave , dinstati mladi luk.

4.

Kada luk dobije staklasti izgled, dodati komadiće mesa i dalje peći, dok meso ne porumeni sa svih strana. 

5.

Dodati sol, papar i napola prerezane feferone. Nakon toga dodati cca 2 šalice vode i kuhati dok meso ne omekša i voda ne ispari.

6.
U posebnoj posudi staviti rižu i vodu (dupla količina vode u odnosu na količinu riže), dodati sol po ukusu i kuhati dok riža skoro nije gotova, prekinuti kuhanje i poklopiti dok se sama riža ne skuha do kraja .
7.

U međuvremenu očistiti i oprati nar i staviti ga da se osuši. 

8.

Ostatak mladog luka se opere, osuši i izreže na manje i tanje štapiće. 

9.

Kada je sva hrana gotova – slijedi prezentacija samog jela – na način da se odabere tanjur koji ima najviše sličnosti sa kineskim posuđem. 

10.

Na tanjur se prvo stavi riža s rupom u sredini u kojoj se poslaže piletina s umakom.

11.

Rasporediti mladi luk i sjemenke nara na meso.

DUKAT BRZO & FINO

Piletina i riža na kineski način

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

meso

Naziv Količina
pilećeg filea 40 dkg

riža

Naziv Količina
riže 30 dkg

povrće

Naziv Količina
mlada luka 5
blaga feferona iz tegle (zeleni i crveni) 6

voće

Naziv Količina
nar 1/4 ploda

PRIPREMA:

  1. Oprati pileći file i osušiti ga papirnatim ručnikom i meso nasjeckati na manje kockice. 

  2. Oprati i narezati 3 mlada luka na komadiće. 

  3. Na zagrijanom ulju koje je pokrilo dno tave , dinstati mladi luk.

  4. Kada luk dobije staklasti izgled, dodati komadiće mesa i dalje peći, dok meso ne porumeni sa svih strana. 

  5. Dodati sol, papar i napola prerezane feferone. Nakon toga dodati cca 2 šalice vode i kuhati dok meso ne omekša i voda ne ispari.

  6. U posebnoj posudi staviti rižu i vodu (dupla količina vode u odnosu na količinu riže), dodati sol po ukusu i kuhati dok riža skoro nije gotova, prekinuti kuhanje i poklopiti dok se sama riža ne skuha do kraja .
  7. U međuvremenu očistiti i oprati nar i staviti ga da se osuši. 

  8. Ostatak mladog luka se opere, osuši i izreže na manje i tanje štapiće. 

  9. Kada je sva hrana gotova – slijedi prezentacija samog jela – na način da se odabere tanjur koji ima najviše sličnosti sa kineskim posuđem. 

  10. Na tanjur se prvo stavi riža s rupom u sredini u kojoj se poslaže piletina s umakom.

  11. Rasporediti mladi luk i sjemenke nara na meso.