preloader
Pijane kiflice
ALTERNATIVNI
PREGLED

Pijane kiflice

autor: Paulina Babić

Sastojci ZA 8 OSOBA


Za kiflice
800g
brašno
4dcl
suncokretovo ulje
2dcl
pivo
1
prašak za pecivo
400g
šećer
2dcl
voda
400g
mljeveni orah
par kapi
ekstrakt vanilije

Priprema

1.
Pomiješati brašno i prašak za pecivo. U to dodati ulje i pivo i umijesiti tijesto. Uviti u prozirnu foliju i staviti na sat vremena u frižider. Za to vrijeme napraviti šećerni sirup tako što vodu, šećer i par kapi vanilinog ekstrakta prokuhamo na laganoj vatri nekih 10 minuta nakon ključanja (da se dobije malo gušći sirup) i ostaviti da se ohladi. Izvaditi tijesto iz frižidera i otkidati male komadiće tijesta, oblikovati kiflice i slagati ih u pleh na papir za pečenje. Tijesta ima dovoljno za dva velika pleha kiflica. Kiflice peći na 180-200 stupnjeva nekih 20-30 minuta (da ostanu bijele). Izvaditi ih, stavljati ih u sirup, a zatim valjati u orahe.
2.

Uviti u prozirnu foliju i staviti na sat vremena u frižider. Za to vrijeme napraviti šećerni sirup tako što vodu, šećer i par kapi vanilinog ekstrakta prokuhamo na laganoj vatri nekih 10 minuta nakon ključanja (da se dobije malo gušći sirup) i ostaviti da se ohladi. 

3.

Izvaditi tijesto iz frižidera i otkidati male komadiće tijesta, oblikovati kiflice i slagati ih u pleh na papir za pečenje. Tijesta ima dovoljno za dva velika pleha kiflica. 

4.

Kiflice peći na 180-200 stupnjeva nekih 20-30 minuta (da ostanu bijele). Izvaditi ih, stavljati ih u sirup, a zatim valjati u orahe.

DUKAT BRZO & FINO

Pijane kiflice

ZA 8 OSOBA

SASTOJCI:

Za kiflice

Naziv Količina
brašno 800g
suncokretovo ulje 4dcl
pivo 2dcl
prašak za pecivo 1
šećer 400g
voda 2dcl
mljeveni orah 400g
ekstrakt vanilije par kapi

PRIPREMA:

  1. Pomiješati brašno i prašak za pecivo. U to dodati ulje i pivo i umijesiti tijesto. Uviti u prozirnu foliju i staviti na sat vremena u frižider. Za to vrijeme napraviti šećerni sirup tako što vodu, šećer i par kapi vanilinog ekstrakta prokuhamo na laganoj vatri nekih 10 minuta nakon ključanja (da se dobije malo gušći sirup) i ostaviti da se ohladi. Izvaditi tijesto iz frižidera i otkidati male komadiće tijesta, oblikovati kiflice i slagati ih u pleh na papir za pečenje. Tijesta ima dovoljno za dva velika pleha kiflica. Kiflice peći na 180-200 stupnjeva nekih 20-30 minuta (da ostanu bijele). Izvaditi ih, stavljati ih u sirup, a zatim valjati u orahe.
  2. Uviti u prozirnu foliju i staviti na sat vremena u frižider. Za to vrijeme napraviti šećerni sirup tako što vodu, šećer i par kapi vanilinog ekstrakta prokuhamo na laganoj vatri nekih 10 minuta nakon ključanja (da se dobije malo gušći sirup) i ostaviti da se ohladi. 

  3. Izvaditi tijesto iz frižidera i otkidati male komadiće tijesta, oblikovati kiflice i slagati ih u pleh na papir za pečenje. Tijesta ima dovoljno za dva velika pleha kiflica. 

  4. Kiflice peći na 180-200 stupnjeva nekih 20-30 minuta (da ostanu bijele). Izvaditi ih, stavljati ih u sirup, a zatim valjati u orahe.