preloader
Pečeno pile na soli
ALTERNATIVNI
PREGLED

Pečeno pile na soli

autor: Vesna Kiseljak-Varelija

Sastojci ZA 5 OSOBA


Pile:
1
pile cijelo
1 šaka
soli

Priprema

1.

Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile, dakle operite i posušite čistom krpom.

2.

U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite jednu punu šaku soli na mjesto gdje će pile ležati prsima.

3.

Položite pile u lim i to tako da ga polegnete prsima na sol. Pritisnite čvrsto.

4.

Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Nakon sat vremena odnosno, ako je pile teško preko 1 kg, produžite vrijeme pečenja još 10 minuta, pile je pečeno.

5.

Izvadite pile, prohladite ga, izrežite (kosti se same odvajaju od mesa) i poslužite.

DUKAT BRZO & FINO

Pečeno pile na soli

ZA 5 OSOBA

SASTOJCI:

Pile:

Naziv Količina
pile cijelo 1
soli 1 šaka

PRIPREMA:

  1. Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile, dakle operite i posušite čistom krpom.

  2. U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite jednu punu šaku soli na mjesto gdje će pile ležati prsima.

  3. Položite pile u lim i to tako da ga polegnete prsima na sol. Pritisnite čvrsto.

  4. Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Nakon sat vremena odnosno, ako je pile teško preko 1 kg, produžite vrijeme pečenja još 10 minuta, pile je pečeno.

  5. Izvadite pile, prohladite ga, izrežite (kosti se same odvajaju od mesa) i poslužite.