preloader
Pečeni srneći but sa suhim voćem
ALTERNATIVNI
PREGLED

Pečeni srneći but sa suhim voćem

autor: SANJA KOZLOVIĆ

Sastojci ZA 6 OSOBA


meso
1 kg
srnećeg buta
umak
500 g
suhog voća
5 dl
crvenog vina
1 litra
temeljca za podljevanje
100 g
džema od višanja

Priprema

1.

Srneci but očistimo od žilica i prepržimo na ulju sa svih strana. Podljevamo vinom i dodamo pola džema od višanja. Kada vino ispari do pola, dolijemo temeljac tako meso bude potopljeno do 2/3. Meso pirjamo poklopljeno oko sat i pol, povremeno ga okrečući. Začinimo s malo soli i papra. 10 minuta prije kraja ubacimo suho voće i pazimo da se ne raskuha.

2.

Prije posluživanja ostavimo da odstoji pola sata. Poslužite sa prilogom po izboru.

3.

Ako imate vremena srneći but 24 sata prije stavite u marinadu. Suho voce stavito po vlastitom ukusu. Dobar tek!

DUKAT BRZO & FINO

Pečeni srneći but sa suhim voćem

ZA 6 OSOBA

SASTOJCI:

meso

Naziv Količina
srnećeg buta 1 kg

umak

Naziv Količina
suhog voća 500 g
crvenog vina 5 dl
temeljca za podljevanje 1 litra
džema od višanja 100 g

PRIPREMA:

  1. Srneci but očistimo od žilica i prepržimo na ulju sa svih strana. Podljevamo vinom i dodamo pola džema od višanja. Kada vino ispari do pola, dolijemo temeljac tako meso bude potopljeno do 2/3. Meso pirjamo poklopljeno oko sat i pol, povremeno ga okrečući. Začinimo s malo soli i papra. 10 minuta prije kraja ubacimo suho voće i pazimo da se ne raskuha.

  2. Prije posluživanja ostavimo da odstoji pola sata. Poslužite sa prilogom po izboru.

  3. Ako imate vremena srneći but 24 sata prije stavite u marinadu. Suho voce stavito po vlastitom ukusu. Dobar tek!