preloader
Pastirska pita
ALTERNATIVNI
PREGLED

Pastirska pita

autor: Ivana Davidović Markobašić

Sastojci ZA 6 OSOBA


Recept za pastirsku pitu
2-3
veće mrkve
20 dkg
celera
1 kg
mljevene janjetine
2 žlice
korijandera u prahu
1 kg
krumpira
100 g
Dukat maslaca
po potrebi
sol, ulje, papar

Priprema

1.

Sitno narezanu mrkvu i celer pržiti na ulju oko pet minuta. Dodati janjetinu, korijandar i sol te dinstati sa povremenim dodavanjem vode oko 30 minuta dok umak ne postane gust. U međuvremenu potrebno je oguliti krumpir i kuhati ga u slanoj vodi. 

2.

Kuhani i ocijeđeni krumpir propasirati, dodati mu polovicu maslaca te dobro izmiješati. U namašćenu posudu staviti prvo janjetinu, a na nju pire od krumpira i preliti sa ostalim maslacom. Peći na 200 c oko 40 minuta.

DUKAT BRZO & FINO

Pastirska pita

ZA 6 OSOBA

SASTOJCI:

Recept za pastirsku pitu

Naziv Količina
veće mrkve 2-3
celera 20 dkg
mljevene janjetine 1 kg
korijandera u prahu 2 žlice
krumpira 1 kg
Dukat maslaca 100 g
sol, ulje, papar po potrebi

PRIPREMA:

  1. Sitno narezanu mrkvu i celer pržiti na ulju oko pet minuta. Dodati janjetinu, korijandar i sol te dinstati sa povremenim dodavanjem vode oko 30 minuta dok umak ne postane gust. U međuvremenu potrebno je oguliti krumpir i kuhati ga u slanoj vodi. 

  2. Kuhani i ocijeđeni krumpir propasirati, dodati mu polovicu maslaca te dobro izmiješati. U namašćenu posudu staviti prvo janjetinu, a na nju pire od krumpira i preliti sa ostalim maslacom. Peći na 200 c oko 40 minuta.