preloader
Pašta sa šparogama
ALTERNATIVNI
PREGLED

Pašta sa šparogama

autor: Kulaš Branka

Sastojci ZA 4 OSOBE


umak
200 g
divljih šparoga
1
luk
2 češnja
češnjaka
500 ml
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje
1 žlica
ulja
po želji
parmezana
tjestenina
500 g
tjestenine penne rigate

Priprema

1.
U posoljenu vodu stavite kuhati paštu.
2.

Šparoge i luk nasjeckajte na sitnije dijelove. Na zagrijano ulje prvo dodati šparoge, a zatim luk i pustiti da se lagano pirja. Povremeno promiješajte.

3.
Nasjeckajte češnjak te ga dodajte kad šparoge budu gotove. Nakon što požuti, dodajte vrhnje.
4.
Posolite i popaprite ( možete dodati i malo Vegete ukoliko želite). Kada vrhnje zakuha, ostavite ga još 1-2 minute na laganoj vatri.
5.
Umak dodati procjeđenoj pašti te pustiti na vatri još minutu, lagano mješajući. Poklopiti i pustiti da kratko odstoji, po želji dodati parmezan.

DUKAT BRZO & FINO

Pašta sa šparogama

ZA 4 OSOBE

SASTOJCI:

umak

Naziv Količina
divljih šparoga 200 g
luk 1
češnjaka 2 češnja
Brzo & Fino vrhnja za kuhanje 500 ml
ulja 1 žlica
parmezana po želji

tjestenina

Naziv Količina
tjestenine penne rigate 500 g

PRIPREMA:

  1. U posoljenu vodu stavite kuhati paštu.
  2. Šparoge i luk nasjeckajte na sitnije dijelove. Na zagrijano ulje prvo dodati šparoge, a zatim luk i pustiti da se lagano pirja. Povremeno promiješajte.

  3. Nasjeckajte češnjak te ga dodajte kad šparoge budu gotove. Nakon što požuti, dodajte vrhnje.
  4. Posolite i popaprite ( možete dodati i malo Vegete ukoliko želite). Kada vrhnje zakuha, ostavite ga još 1-2 minute na laganoj vatri.
  5. Umak dodati procjeđenoj pašti te pustiti na vatri još minutu, lagano mješajući. Poklopiti i pustiti da kratko odstoji, po želji dodati parmezan.