preloader
Pašta sa kremom od patlidžana, sira i kapara
ALTERNATIVNI
PREGLED

Pašta sa kremom od patlidžana, sira i kapara

autor: Vesna Kiseljak-Varelija

Sastojci ZA 3 OSOBE


Pašta i krema:
cca 16 dag
pašte (tjestenine) oblika po želji
2
manja uska i duguljastapatlidžana
4 jušne žlice
sirnog namaza
1,5 jušna žlica
kapara
po ukusu i potrebi
soli i bijelog papra
po potrebi
ulja

Priprema

1.

Padlidžane oguliti, narezati na ploške ili kocke, posoliti i ostaviti pola sata da odstoje i puste suvišnu vodu.

2.

Ugrijati lonac vode za paštu, dodati u vodu sol i žlicu ulja. U vrijuću vodu staviti paštu, kuhati 5 minuta, staviti poklopac i ugasiti vatru.Ostaviti poklopljeno dok krema ne bude gotova.

3.

Patlidžane pržiti u malo ulja (upijaju dosta ulja pa se svako toliko treba dodati još), prohladiti (ostaviti za ukras dvije ploške ili par kockica), staviti u blender, dodati kapare i miksati dok se ne dobije kremasta masa. Dodati sir, papar i vrlo malo soli. Miksati da se sve spoji. Provjeriti slanost pa začiniti po potrebi.

4.

Paštu ocijediti i primješati kremu od patlidžana. Kada se servira, ukrasiti prženim patlidžanima.

DUKAT BRZO & FINO

Pašta sa kremom od patlidžana, sira i kapara

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

Pašta i krema:

Naziv Količina
pašte (tjestenine) oblika po želji cca 16 dag
manja uska i duguljastapatlidžana 2
sirnog namaza 4 jušne žlice
kapara 1,5 jušna žlica
soli i bijelog papra po ukusu i potrebi
ulja po potrebi

PRIPREMA:

  1. Padlidžane oguliti, narezati na ploške ili kocke, posoliti i ostaviti pola sata da odstoje i puste suvišnu vodu.

  2. Ugrijati lonac vode za paštu, dodati u vodu sol i žlicu ulja. U vrijuću vodu staviti paštu, kuhati 5 minuta, staviti poklopac i ugasiti vatru.Ostaviti poklopljeno dok krema ne bude gotova.

  3. Patlidžane pržiti u malo ulja (upijaju dosta ulja pa se svako toliko treba dodati još), prohladiti (ostaviti za ukras dvije ploške ili par kockica), staviti u blender, dodati kapare i miksati dok se ne dobije kremasta masa. Dodati sir, papar i vrlo malo soli. Miksati da se sve spoji. Provjeriti slanost pa začiniti po potrebi.

  4. Paštu ocijediti i primješati kremu od patlidžana. Kada se servira, ukrasiti prženim patlidžanima.