preloader
Paprike punjene nadjevom od kvinoje
ALTERNATIVNI
PREGLED

Paprike punjene nadjevom od kvinoje

autor: Tina Polanec

Sastojci ZA 2 OSOBE


Sastojci:
4
paprike (crvene, zelene)
1 šalica
kvinoje
3
rajčice
50 grama
crnih maslina
1
avokado
40 ml
maslinova ulja
malo
soli i papra
žličica
bosiljka i origana
po želji
mljevenog čilija

Priprema

1.
Kvinoju isperite te je stavite kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive. Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki.
Paprike punjene nadjevom od kvinoje
2.
Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike.
Paprike punjene nadjevom od kvinoje
3.
Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili ih narežite na manje komadiće i protisnite.
Paprike punjene nadjevom od kvinoje
4.

Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i čilijem. Kad omekša dodajte umak od rajčice.

Paprike punjene nadjevom od kvinoje
5.
Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre.
Paprike punjene nadjevom od kvinoje
6.
Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom. Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju.
Paprike punjene nadjevom od kvinoje
7.

Tanko narezane kriške avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim čilijem.

Paprike punjene nadjevom od kvinoje

DUKAT BRZO & FINO

Paprike punjene nadjevom od kvinoje

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci:

Naziv Količina
paprike (crvene, zelene) 4
kvinoje 1 šalica
rajčice 3
crnih maslina 50 grama
avokado 1
maslinova ulja 40 ml
soli i papra malo
bosiljka i origana žličica
mljevenog čilija po želji

PRIPREMA:

  1. Kvinoju isperite te je stavite kuhati u vodu ili temeljac (3 šalice tekućine na 1 šalicu kvinoje) 15-20 minuta, sve dok klice ne postanu vidljive. Paprike operite, prepolovite ih i očistite od sjemenki.
  2. Na kockice narežite dvije rajčice i po jednu polovicu crvene i zelene paprike.
  3. Preostalu rajčicu izmiksajte u blenderu ili ih narežite na manje komadiće i protisnite.
  4. Na maslinovom ulju pržite povrće i začinite ga solju, paprom, bosiljkom, origanom i čilijem. Kad omekša dodajte umak od rajčice.

  5. Ubacite kvinoju i masline pa pomiješajte da se svi sastojci povežu, a zatim maknite s vatre.
  6. Paprike stavite u dublju nauljenu posudu i napunite ih smjesom. Pecite ih na 190 stupnjeva oko 30 minuta, dok ne omekšaju.
  7. Tanko narezane kriške avokada rasporedite po paprikama i, po želji, pospite mljevenim čilijem.