preloader
Oslić iz folije u umaku od vrhnja
ALTERNATIVNI
PREGLED

Oslić iz folije u umaku od vrhnja

autor: Brzo & Fino

Sastojci ZA 2 OSOBE


Priprema ribe
800 g
fileta od oslića
1
glavica sjeckanog luka
100 g
šampinjona narezanih na ploške
malo
soli i papra
1/2 žličice
soka od limuna
1 velika žlica
maslaca
3 dl
vode
komad
aluminijske folije
Umak
400 g
Brzo & Fino kiselog vrhnja
1 žlica
soka od limuna
po želji
soli i papra
1 žličica
kapara
1 žličica
sjeckanog peršina
1/4 žličica
crvene paprike

Priprema

1.

Na veliki komad folije stavite filete. Obložite ih lukom i šampinjonima, posolite i popaprite te prelijte limunovim sokom.

2.

Ribu i povrće obložite komadićima maslaca. Foliju preklopite tako da prilikom kuhanja ništa od sadržaja ne izađe. 

3.

U ekspres-lonac ulijte vodu i stavite foliju s ribom. Učvrstite poklopac i kad je u loncu postignut pritisak, smanjite vatru i kuhajte 5-7 minuta.

4.

Lonac skinite s vatre, smanjite pritisak i skinite poklopac.
 

5.

Izvadite foliju s ribom, oprezno otvorite te ribu s povrćem i svim sokom prebacite u zdjelu.

6.

U posebnu posudu stavite Brzo & Fino kiselo vrhnje i lagano ga zagrijavajte dok ne dođe do točke vrenja. Dodajte sok od limuna, sol, papar, kapare i peršin.
 

7.

Dobro promiješajte i prelijte preko ribe i povrća. Pospite crvenom paprikom.
 

8.

Uz ribu poslužite kuhani krumpir. 

DUKAT BRZO & FINO

Oslić iz folije u umaku od vrhnja

ZA 2 OSOBE

SASTOJCI:

Priprema ribe

Naziv Količina
fileta od oslića 800 g
glavica sjeckanog luka 1
šampinjona narezanih na ploške 100 g
soli i papra malo
soka od limuna 1/2 žličice
maslaca 1 velika žlica
vode 3 dl
aluminijske folije komad

Umak

Naziv Količina
Brzo & Fino kiselog vrhnja 400 g
soka od limuna 1 žlica
soli i papra po želji
kapara 1 žličica
sjeckanog peršina 1 žličica
crvene paprike 1/4 žličica

PRIPREMA:

  1. Na veliki komad folije stavite filete. Obložite ih lukom i šampinjonima, posolite i popaprite te prelijte limunovim sokom.

  2. Ribu i povrće obložite komadićima maslaca. Foliju preklopite tako da prilikom kuhanja ništa od sadržaja ne izađe. 

  3. U ekspres-lonac ulijte vodu i stavite foliju s ribom. Učvrstite poklopac i kad je u loncu postignut pritisak, smanjite vatru i kuhajte 5-7 minuta.

  4. Lonac skinite s vatre, smanjite pritisak i skinite poklopac.
     

  5. Izvadite foliju s ribom, oprezno otvorite te ribu s povrćem i svim sokom prebacite u zdjelu.

  6. U posebnu posudu stavite Brzo & Fino kiselo vrhnje i lagano ga zagrijavajte dok ne dođe do točke vrenja. Dodajte sok od limuna, sol, papar, kapare i peršin.
     

  7. Dobro promiješajte i prelijte preko ribe i povrća. Pospite crvenom paprikom.
     

  8. Uz ribu poslužite kuhani krumpir.