preloader
Musaka s tikvicama i mljevenim mesom
ALTERNATIVNI
PREGLED

Musaka s tikvicama i mljevenim mesom

autor: Vladimir Rakoš

Sastojci ZA 5 OSOBA


Za musaku od tikvica i mljevenog mesa
400g
Mljevenog mesa (svinjetine)
300 g
Riže dugog zrna
400 g
Tikvice (naribane)
300 mL
Dukat Brzo&Fino vrhnja za kuhanje
po vlastitom ukusu
Sol, papar

Priprema

1.
Mljeveno meso stavite u vatrostalnu posudu. Začinite ga solju i paprom po vlastitom ukusu te pravilno rasporedite po vatrostalnoj posudi za pečenje.
2.

Tikvice naribajte na ribežu i ostavite u većoj posudi te krenite s kuhanjem riže. Kada je riža skuhana prebacite ju u posudu s tikvicama i dobro izmješajte. Sve zajedno sjedinite s Dukat Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje

3.

Smjesu s tikvicama, rižom i vrhnjem za kuhanje pravilno rasporedite na mljeveno meso (otprilike do vrha posude).

4.

Musaku prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 30 minuta.

5.

Kada je musaka pečena, izvadite ju iz pećnice, ostavite ju da se ohladi otprilike 10 minute i poslužite.

DUKAT BRZO & FINO

Musaka s tikvicama i mljevenim mesom

ZA 5 OSOBA

SASTOJCI:

Za musaku od tikvica i mljevenog mesa

Naziv Količina
Mljevenog mesa (svinjetine) 400g
Riže dugog zrna 300 g
Tikvice (naribane) 400 g
Dukat Brzo&Fino vrhnja za kuhanje 300 mL
Sol, papar po vlastitom ukusu

PRIPREMA:

  1. Mljeveno meso stavite u vatrostalnu posudu. Začinite ga solju i paprom po vlastitom ukusu te pravilno rasporedite po vatrostalnoj posudi za pečenje.
  2. Tikvice naribajte na ribežu i ostavite u većoj posudi te krenite s kuhanjem riže. Kada je riža skuhana prebacite ju u posudu s tikvicama i dobro izmješajte. Sve zajedno sjedinite s Dukat Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje

  3. Smjesu s tikvicama, rižom i vrhnjem za kuhanje pravilno rasporedite na mljeveno meso (otprilike do vrha posude).

  4. Musaku prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici ugrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 30 minuta.

  5. Kada je musaka pečena, izvadite ju iz pećnice, ostavite ju da se ohladi otprilike 10 minute i poslužite.