preloader
Mljeveni umak sa širokim rezancima
ALTERNATIVNI
PREGLED

Mljeveni umak sa širokim rezancima

autor: slavica rudec

Sastojci ZA 3 OSOBE


Sastojci
400 g
mješanog mljevenog mesa
400 ml
rajčica u tetrapaku
1 glavica
luka
2-3 žličice
parmezana
pakiranje
širokih rezanaca

Priprema

1.

Nasjeckati luk na sitno i baciti na tavu da se izdinsta dok luk ne pozlatni

2.

Dodati miješano mljeveno meso posoliti, popapriti i dodati začin ( 1 žličicu vegete i malo majčine dušice). Zaliti s 2 dl vode, dobro izmiješati i usitniti mljeveno meso i pustiti da se krčka dok voda ne ispari 20-ak minuta.

3.

Nakon što voda ispari, dodati rajčice iz tetrapaka (400 ml) i kuhati još 10 minuta. 

4.

Paralelno staviti kuhati široke rezance po uputama s vrećice, bodu posoliti i pouljiti jer rezanci budu ukusniji. 

5.

Na kraju dodati 2-3 žličice parmezana u umak. 

6.

Servirati i poslužiti se. 

7.

Dobar tek :)

DUKAT BRZO & FINO

Mljeveni umak sa širokim rezancima

ZA 3 OSOBE

SASTOJCI:

Sastojci

Naziv Količina
mješanog mljevenog mesa 400 g
rajčica u tetrapaku 400 ml
luka 1 glavica
parmezana 2-3 žličice
širokih rezanaca pakiranje

PRIPREMA:

  1. Nasjeckati luk na sitno i baciti na tavu da se izdinsta dok luk ne pozlatni

  2. Dodati miješano mljeveno meso posoliti, popapriti i dodati začin ( 1 žličicu vegete i malo majčine dušice). Zaliti s 2 dl vode, dobro izmiješati i usitniti mljeveno meso i pustiti da se krčka dok voda ne ispari 20-ak minuta.

  3. Nakon što voda ispari, dodati rajčice iz tetrapaka (400 ml) i kuhati još 10 minuta. 

  4. Paralelno staviti kuhati široke rezance po uputama s vrećice, bodu posoliti i pouljiti jer rezanci budu ukusniji. 

  5. Na kraju dodati 2-3 žličice parmezana u umak. 

  6. Servirati i poslužiti se. 

  7. Dobar tek :)